Dopoledne se ještě zápasy mládeže odehrály, protože  jen mrholilo, s postupujícím časem se obloha ještě více zatáhla a proměnila vodu ve sníh, který pokryl na mnoha místech více, jak pěti centimetry sněhu. A tak rozhodčí 23 okresních fotbalových zápasů z 25 kvůli sněhu na hřišti odložili, což většina přítomných kvitovala.

V Postupicích se rozhodčí Josef Hocek prošel po zasněženém hřišti  a zápas III. třídy B, Postupice – Kondrac B, odložil. „Terén je nezpůsobilý to vidíte sám. Volal jsem i Zdeňku Pessrovi,  a ten zápas v Bukovanech taky odložil," řekl ve 14.15 po procházce na hřišti rozhodčí Hocek. Rozhodnutí sudího kvitoval i sekretář Postupic Ladislav Pěkný: „Museli bychom odhrnout lajny, které by ale hned zapadaly. Jsem rád, že je zápas odložený, bylo by to o zdraví hráčů."

I prokřehlí hráči měli radost z odložení. „V tomhle počasí by se to nedalo, navíc by se předsedovi zničilo hřiště a plno hráčů by bylo nastydlých a nemocných," přivítal odložení utkání pokašlávající střelec pěti gólů Postupic Jan Chudlařský v minulém zápase s Blaníkem Načeradec, ale na druhou stranu mu bylo líto, že se nehrálo: „Je to škoda, těšil jsem se na zápas, protože jsme doma ještě letos neprohráli."

V Dolních Kralovicích bylo silvestrovské derby

Podobně odkládali zápasy i sudí na jiných hřištích, po příjezdu neváhali a ani nenechávali hráče svlékat do dresů. „Na hřišti bylo pět centimetrů sněhu, tak bylo rozumné zápas odložit," hlásil arbitr zápasu Václavice versus Týnec B Tomáš Kočí, k němuž se přidal i Jiří Frydrychovský, který měl odpískat utkání IV. B třídy, Maršovice B versus Budenínem:  „Byla to  souvislá bílá plocha, navíc těžký sníh, na kterém se nedalo hrát."

Přesto se dvě utkání dospělých v okresních soutěžích v sobotu odehrála – před obědem Miličín B porazil ve IV.B třídě Drachkov 5:1 a odpoledne v Dolních Kralovicích místní béčko porazilo, ve IV. D třídě, rezervu Louňovic 4:2. „Vypadalo to jako silvestrovské derby," smál se sekretář dolnokralovického klubu Pavel Roháč a oddechl si: „Hlavně, že se nikomu nic nestalo."

V neděli se okresní  soutěže nikde nehrály

Sobotní přívaly sněhu ještě odpoledne donutily sekretáře OFS Benešov Stanislava Fürsta jednat a po konzultaci s předsedou STK Jaroslavem Žížalou nedělní zápasy komplet od mládeže po dospělé odložili. „Navečer jsem poslal na oddíly e.mail, že se nedělní utkání ruší. Dopoledne to vypadalo ještě dobře, ale po obědě mi volala hromada mužstev, že se nedá hrát. A tak jsme nedělní zápasy po dohodě s předsedou STK zrušili," oznámil Stanislav Fürst, proč se rozhodl zrušit nedělní zápasy a dodal: „Náhradní termíny zápasů budou týden po podzimní mistrovské části příslušných soutěží."