PŘEVÝŠOV – BENEŠOV 5:0

Hosté nastoupili bez dvou stabilních hráčů Vrňáka, Luboše Balaty a také Kučaby. „Jsou zranění a v zápase nám velmi chyběli,“ posteskl si trenér Benešova. 

V prvním poločase byla hra v poli vyrovnaná s občasnými zakončeními, když tečovanou střelu z dálky, zakončení Věcheta a Bastina hostující Rotbauer vyrazil, na druhé straně se mezi tyče nevešel trestný kop Zákostelského a hlavička Čapka. Co však bylo obrovským problémem pro Benešov, ubránit rohové kopy domácích. A tak ze dvou dopravil míč hlavou do sítě Sedláček. Druhý zásah přišel těsně před odchodem do kabin. 

Ihned po přestávce zabránil třetímu gólu Zákostelský, když se na malém vápně postavil „svým nejceněnějším“ do dráhy míče. Hosté postupem času začali otevírat hru a byli nebezpeční po únicích střídajícího Artemuka, jehož sražení neposoudil hlavní rozhodčí jako penaltové a Laštovka netrefil míč po centru na zadní tyč. „Chtěli jsme zápas zdramatizovat, ale bohužel to nevyšlo a naše efektivita byla nulová,“ podotkl kouč.

Na druhé straně bylo ale více nebezpečno, Zákostelský si málem dal vlastňáka a Rotbauer vyrazil střelu Vyšehrada. Poté přišly na řadu opět rohové kopy Převýšova a bylo pro Benešov vymalováno, nejprve hlavičkoval přesně Bastin a poté Korba, jenž byl na hřišti snad deset vteřin, když po vystřídání běžel hned do šestnáctky. Na obou gólech nesl podíl brankář Rotbauer. Dílo dokonal vzápětí vlastním gólem Ngimbi po střele Špidlena – 5:0.

„Ve druhém poločase jsme bohužel zase neuhlídali dvě standardky. Domácí sice měli výškovou a silovou převahu, ale i Barcelona má malé hráče a musí se s tím popasovat,“ našel porovnání s velkoklubem Veselý při bránění rohů a dodal: „V závěru jsme dali na hřiště všechno ofenzivní, bohužel nám to nic nepřineslo. Alespoň se dostal do hry Bohata a hráči, které potřebujeme ohrát.

Branky: 25. a 45. Sedláček, 77. Bastin, 85. Korba, 87. vlastní Ngimbi. Rozhodčí: Řeháček. ŽK: Kraják, Jarkovský – V. Ježdík. Poločas: 2:0.

Benešov: Rotbauer – Laštovka, Ngimbi, Zákostelský, P. Ježdík (73. Bohata) – V. Ježdík – Čapek, Farkaš, V. Balata (46. Artemuk), Hrebeniuk – Telnar (80. Rataj).