Vstřelit pět branek v zápase se často nestává, někomu vůbec. To jste byl tak dobrý nebo byla děravá obrana soupeře?

Popravdě jsem určitě odehrál lepší zápasy. Trošku se na mě projevilo, že jsem teď byl nemocný a na konci zápasu už jsem toho měl „plný brejle". Ale někdy to tak ve fotbale bývá, že se vám až tak herně nedaří, ale jste ve správný čas na správném místě. To se s Tichonicemi povedlo i mně. Soupeř byl kvalitní, ale my jsme si šli víc za vítězstvím a to nakonec rozhodlo.

To asi na nedělním obědě nebyla kachna…

Kachna nebyla, ale řízky naruby. (směje se)

Jak jste branky vstřelil?

Před prvním gólem mě krásnou přihrávkou mezi obránci našel Tomáš Doskočil, já už pak šel sám a prostřelil jsem brankáře mezi nohy. Druhý byl takový šťastný, Pavel Bursík centroval na malé vápno a já šel s obráncem do souboje a od nás se to odrazilo do branky. Třetí byl z penalty. Celkem jsem si věřil a dal to prudce po zemi k pravý tyči. Před čtvrtým gólem skvěle vystřelil David Kubec, ale jen do tyče a odrazem se dostal míč ke mně a já už ho jen uklízel do prázdné branky. Před pátým gólem mě obloučkem za obranu našel Vláďa Říha, pravou nohou jsem si zpracoval balón a levou kolem brankáře poslal míč do sítě.

Který gól se vám nejvíc líbil?

Ani jeden nebyl z hitparády borec na konec, ale nejvíc jsem byl rád za ten první, protože to byla pěkná přímočará akce a konečně jsem se zase po nějaké době trefil.

Jste útočník, už se vám podařilo vstřelit někdy víc gólů?

Hned po zápase jsem nad tím přemýšlel. Pět gólů jsem nedal v žácích ani v dorostu. Je trošku překvapení, že se mi to nakonec podařilo dát za muže. (směje se)

Výhra musí o to víc těšit, že jste porazili, jako lídr tabulky, třetí celek…

Určitě. Trošku jsme si to teď zkomplikovali, když jsme hodně bodů poztráceli. S Tichonicemi jsme to taky udělali dramatický, kdy jsme soupeři darovali vedení. Na podzim se nám dařilo zápasy otáčet v závěru, na jaře to teď máme obráceně. Ale tentokrát bylo vidět, že chceme vyhrát, šli jsme si za vítězstvím a nakonec se nám to povedlo. Byl to hodně těžký zápas, ale pro nás jsou to hodně důležité tři body.

Jste první ve III. B třídě, ale šlapou vám na paty Bílkovice. Máte chuť opět postoupit do okresního přeboru, kde jste se vloni trápili?

Chuť máme, ale ještě jsme nikam nepostoupili a bude to ještě velký boj. Zápasy jsou na jaře všechny dvakrát těžší než na podzim, a budeme muset ještě přidat, jestli chceme na postup pomýšlet. Pokud by se nám to ale povedlo, tak bude potřeba určité věci zlepšit. I teď na jaře je vidět, že když se nekoncentrujeme na 100 procent, tak ztrácíme body i tady. V přeboru to bude ještě výraznější.