LIGA U17

OLYMPIA HRADEC KRÁLOVÉ - BENEŠOV 0:3

Hned v úvodu měli dvě velké příležitosti domácí. Nejprve Urban vyhytal osamoceného útočníka, následně na poslední chvíli odstavil soupeře Hergesell. Na druhé straně se o několik minut později dostal pálil Lupač vysoko nad, ani Štrajt dvě příležitosti nezužitkoval. Domácí obrana hrála pozorně, chyb se ale nevyvarovala. Ve 30. minutě byl v pokutovém území domácích faulován Vosáhlo a kapitán Rataj se z pokutového kopu nemýlil - 0:1.

Po změně stran domácí nejprve spálili velkou šanci, když v dobré pozici mířili mimo. Na druhé straně se tlačil mezi dvěma obránci Baštýř přd branku, byl faulován a Rataj s velkým štěstím proměnil i druhou penaltu. Dál se hrál celkem vyrovnaný fotbal s náznaky šancí na obou stranách. V 68. minutě vyslal Vosáhlo míčem za obranu Skleničku, který si poradil s obráncem a křížnou střelou uzavřel na 0:3.

OHLASY PO UTKÁNÍ 

Ondřej Rataj, kapitán Benešova: "Na začátku zápasu měl soupeř o trochu navrch, ale počáteční tlak soupeře se nám povedlo ustát. Po soupeřově zbytečné penaltě, jsme se dostali do klidu a dokončili poločas bez obdrženého gólu. Ve druhém poločase se hra srovnala, a po druhé zbytečné penaltě jsme si začali být až moc jistí. Soupeř párkrát ohrozil naši bránu, ale naštěstí z toho nepadl gól. Ve druhé části druhého poločasu začal soupeř působit odevzdaným dojmem, my jsme toho využili a vytvořili si několik gólových šancí, ale pouze jen jednu dokázali proměnit. Hráli jsme zodpovědně a zaslouženě vyhráli."

Lukáš Plšek, trenér Benešova: "Hráli jsme proti houževnatému soupeři, a měli štěstí v úvodech obou poločasů, kdy měli domácí velké šance. Dělali jsme velké chyby v defenzívě, těch se musíme do příště vyvarovat, ale měli jsme také šance, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Bylo to těžké utkání, jsem rád, že jsme ho zvládli týmovým a zodpovědným výkonem."

Branky: 32. a 48. Rataj (obě PK), 68. Sklenička. Rozhodčí: Brychta. Poločas: 0:1. Benešov: Urban - Sklenička (74. Smejkal), Hergesell, Rataj, Šedivý, Vosáhlo (71. Makovec), Lupač, Klápa, Slepička, Štrajt, Baštýř.

LIGA U16

OLYMPIA HRADEC KRÁLOVÉ - BENEŠOV 4:2

Šestnáctka, ač byla favoritem zápasu, nenapodobila svoje starší spoluhráče a s Olympií Hradec Králové prohrála 2:4. Po prvním poločase sice vedla 2:1, díky góly Duška a Skleničky. Ve druhém poločase však hra Benešova postrádala kvalitu, domácí nejprve vyrovnali, aby v posledních deseti minutách otočili skóre ve svůj prospěch.

"První poločas byl vcelku dobrý, vedli jsme 2:1. Do druhého poločasu jsme vystřídali, naše hra se úplně zhroutila, postrádala jakýkoli systém, a nebylo to ke koukání. Soupeři jsme dovolili otočit utkání, prohráli jsme naprosto zaslouženě," posteskl si trenér Benešova Václav Knížek.

Branky: 60. (z PK) a 78. Krotil, 8. Bekera, 73. Voňka - 7. Dušek, 19. Sklenička. Rozhodčí: Brychta. Poločas: 1:2. Benešov: Šmolík (41. Čamrda) - Hradecký, Řejha, Vosáhlo (41. Langer), Kočí, Tomek, Dušek, Breburda, Smejkal, Meszároš, Sklenička (41. Šimáně).