TÁBORSKO – VLAŠIM 2:0

Táborsko začalo zápas ofenzivně a po čtvrthodině mohlo být klidně rozhodnuto, ale Ciferský nezamířil přesně, Musiol nevyužil výlet stopera Mráze a Chudý parádně lapil trestný kop Šimáka. A tak byli málem potrestáni Průchou, jehož ale po sóle bývalý spoluhráč Toma vychytal a jelikož ho následně Vlašimští již pořádně neohrozili, tak si připsal již jedenácté čisté konto v sezoně. V 21. minutě přišla pro Vlašim první pohroma. To se stoper Kryštůfek musel jít po druhé žluté kartě předčasně sprchovat (první dostal za jiné elasťáky než je barva trenýrek). Přesilovku domácí využili těsně před koncem poločasu hlavou Džafiče po centru Kotrby.

V 56. minutě se stav hráčů na hřišti srovnal kvůli nedisciplinovanosti Ciferského. I poté Táborsko na hřišti dominovalo a v 73. minutě zvýšil Vukadinovič nádhernou střelou na 2:0. V závěru ještě oko diváka pohladilo uvolnění Šimáka na Strnada, jehož střelu ale vyrazil obránce Vlašimi z brankové čáry a tak se kanonýr bývalým spoluhráčům nepomstil, to mu ale určitě nevadilo.

„Vlašim přijela s defenzivní taktikou, spoléhala se na brejky a moc hrát nechtěla. My jsme hru, až na jednu situaci, kontrolovali a jen škoda, že jsme nedali první branku dříve," řekl po zápase pro klubový web Táborska domácí trenér Petr Frňka.

„Táborsku gratuluji k zaslouženému vítězství. Je fotbalové, bylo silné na míči, ale nelíbilo se mi, jak byl zápas veden rozhodčími," zlobil se po zápase asistent trenéra Vlašimi Miloslav Brožek.

Branky: 44. Džafič, 73. Vukadinovič. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Zeman. ŽK: Mráz, Presl – Kryštůfek, Simerský, Hauer. ČK: 56. Ciferský – 21. Kryštůfek. Diváci: 1867. Poločas: 1:0.

Táborsko: Toma – Kotrba, Mráz, Ciferský, Štrbák – Šiml – Džafič, Vukadinovič (82. Kočí), Presl (58. Hric), Šimák – Musiol (46. Strnad). Trenér: Frňka.

Vlašim: Chudý – Petrů (74. Tomášek), Simerský, Kryštůfek, Radoš – Sus, Vebr, Průcha, Hronek (44. Jícha), Kučera – Matějka (23. Hauer). Trenér: Petržela.