MEZNO – PŘESTAVLKY 0:4

Úvod zápasu byl velmi opatrný, a ač měli domácí převahu v držení míče, k větší šanci to nevedlo. Přestavlky poté zahrozily sérií několika rohů, ale nepřesné zakončení Jakubu Plocovi nenadělalo větší starosti. To se ovšem změnilo po nenápadném centru z levé strany, kdy se míč dostal až za Plocova záda a dobíhající Kulvajt nedokázal zkoordinovat pohyb ve snaze o vykopnutí míče a ke smůle domácích si vstřelil vlastní gól. Mezenští byli kombinačně silnější, ale kvůli velkým nepřesnostem ve finální fázi se jim nedařilo výrazněji ohrozit Šacha. Hosté, hrající převážně na rychlé brejky, se po jednom hnali do přečíslení, ale na poslední chvíli se pod nohy unikajícímu útočníkovi vrhnul Kulvajt a i za cenu žluté karty brejk zastavil. Domácí poté ještě více přidali, do dobré pozice se dostal Heráň, ale na úrovni penalty mu na poslední chvíli vypíchl míč hostující obránce. Centrovanými míči se Meznu nedařilo ohrozit Šachovu branku, a tak to začalo zkoušet ranami z dálky, ale Doskočilova ani Růžičkova, cíl nenašly. Hosté, vyčkávali a udeřili podruhé. Po nedorozumění Švába s Růžičkou vyřešili situaci 2 na 1 parádně a Pohůnek dopravil míč pohodlně do prázdné branky - 0:2.

Domácí byli odhodláni s výsledkem něco udělat, ale úvod druhé půle vyšel lépe hostům. Nejprve trefili břevno a odražený míč Benák nedopravil do sítě, když hlavičku zastavil parádním zákrokem Jakub Ploc. Vzápětí opět mezenský gólman čaroval, když chytil sólo Pohůnka a držel tak tým stále ve hře. Domácí se oklepali a začali být aktivnější směrem dopředu. Nejprve se po pěkné přihrávce od Kubece dostal do šance Helma, ale jeho střelu na zadní tyč Šach vykryl. Poté se pěkným průnikem dostal do šestnáctky hostů Šváb, ale Šach pokus o obstřelení vykopl nohou. Mezno se dostávalo do tlaku, ale Šváb ani Kubec z malého vápna nabídky Helmy nedokázaly dopravit do sítě. A tak udeřili Přestavlčtí. Po nepovedeném domácím rohu se do brejku hnali Pohůnek a P. Mrázek a druhý jmenovaný z úhlu potřetí prostřelil Jakuba Ploce – 0:3. Domácí se nadále snažili alespoň o čestný zásah, ale Růžičkova pohotová střela z otočky svůj cíl nenašla. A tak na Mezno přišla další jobovka. Po brejku hostů se do šance řítil Benák, ale Kulvajt ho v poslední chvíli zbrzdil, po souboji se oba srazili s vyběhnuvším Jakubem Plocem, kterého trefili tak nešťastně, až musel gólman vystřídat. Než se náhradní brankář Doskočil rozkoukal, vytahoval míč ze sítě. Přetažený centr na zadní tyč našel P. Mrázka, který se zády k brance odhodlal vystřelit, míč trefil tak šťastně, že obloučkem zapadl do rohu branky ještě za drobné teče P. Pantoflíčka Do konce zápasu se víc zajímavého nestalo, a tak domácí po postupu obdrželi lekci z produktivity a první varování v Okresním přeboru.

Branky: 5. vlastní Kulvajt, 40. M. Pohůnek, 60. P. Mrázek, 70. P. Pantoflíček. Rozhodčí: Rezek. Mezno: Jakub Ploch (70. Kahoun) – Adam, Doskočil, Jiří Ploc, Kubec, Říha (63. Volalík), D. Helma, Šváb, Kulvajt, Růžička, Heráň (50, Bursík). Přestavlky: Šach – Tauer, J. Mikulanda, P. Pantoflíček, Kondáš, Podhorský, Kačírek, P. Mrázek (87. Novotný), M. Pohůnek, Brambora (89. Lapka), Benák (85. Moravec).

NESPEKY B – CHOTÝŠANY 1:2

Nováček soutěže začal utkání s elánem, ale po vyrovnané hře v prvním poločase hosté proměnili dvě šance, naopak domácí Tůma a Matyášek, je nedokázali gólově zúročit.

Ve druhém dějství měli domácí výraznou převahu, ale podařilo se jim jen snížit Pohořalým z pokutového kopu.

Branky: 63. Pohořelý (z PK) - 14. Straka, 29. Š. Korecký. Rozhodčí: Mikolášek. Poločas: 0:2. Nespeky B: Drážek – Straka (78. Kučera), Matyášek, P. Rublič st., Myslivec, Tůma, J. Kadeřábek, Pohořelý, Vošický (87. Hubička), L. Rublič ml. (46. Dufek), Kopecký (56. V. Kuželka). Chotýšany: Matoušek – J. Sysel, A. Korecký, P. Kuthan (46. D. Kuthan), Š. Korecký, L. Sysel, Hons, M. Říha (86. R. Říha), Blažek, Povolný, Straka (68. Adam Hanibal).

JANKOV – SOBĚHRDY 2:2

Po dvouletém působení v I. B třídě otevřel Jankov své účinkování v okresním přeboru ve 2. minutě neproměněnou šancí Zacha. Za chvíli se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš a do vedení se dostali hosté po vlastní brance Veselého. Od této chvíle byli domácí zaskočeni a v jejich hře se objevovalo spousty chyb. Zato hosté byli na míči jistější. Darované šance od domácích však nedokázali využít. Povedlo se jim to až ve 42. minutě P. Procházkou.

Do druhého poločasu vlítli domácí jako pokropeni živou vodou. Zatlačili hosty do hluboké defenzívy a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří proměnit některou z vypracovaných šancí. Jenže málem udeřilo na druhé straně, kdy snad z jediné chyby domácí obrany neproměnil sólo P. Procházka. Následně zahřmělo na druhé straně, kdy v 69. minutě snížil po rychlé kombinaci Vrzal. Po snižující brance domácí ještě více přitlačili hosty a hra se více méně odehrávala pouze před pokutovým územím Soběhrd. Vyrovnání přišlo v 84. minutě, kdy centr na zadní tyč zakončil Balík. Až do konce zápasu Jankovští neustále tlačili před bránu hostů, ale když vyložené šance Zacha a Žáka zůstaly nevyužity, skončil zápas remízou.

Branky: 69. Vrzal, 84. Balík – 5. vlastní Veselý, 42. P. Procházka. Rozhodčí: Švejda. Poločas: 0:2. Jankov: Málek - Ždych, Veselý (33. D. Čermák), Balík, Zajíc, Skála, Mrázek, Vrzal, Peroutka, Žák, Zach. Soběhrdy: Hruška – Hanka (84. M. Vilímek), Ilčisko (80. Fadler), T. Procházka, Hlavnička, T. Vilímek (49. Špidra), Prikner (64. Kuchta), Baka, Řezníček, P. Procházka, Jonszta.

VRCHOTOVY JANOVICE - POSTUPICE 1:1

Zápas moc fotbalové krásy nepřinesl, když bylo na hřišti vidět hodně osobních soubojů. Domácí se sice snažili, ale proti zhuštěné obraně Postupic se jen stěží dostávali před brankáře Kladivu. První šanci viděli diváci až ve 43. minutě, ale domácí Němec sice brankáře technickou střelou obstřelil, ale míč skončil vedle tyče.

Druhý poločas vyšel lépe domácím. Ve 47. minutě, po narážečce se Sochůrkem, překonal českým bodlem domácí kapitán Němec brankáře Kladivu – 1:0. Radost v janovickém táboře ale netrvala dlouho. Domácí obrana vyrobila v 55. minutě snad jedinou chybičku v celém zápase a Šetek proti Bursíkovi nezaváhal – 1:1. V 65. minutě měli domácí výhodu pokutového kopu, ale Kladiva střelu Němce vystihl a dorážka mířila mimo branku. V 78. Minutě šli hosté do deseti, když Brabenec sestřelil domácího Suchana a šel se předčasně sprchovat. Domácí sice v přesilovce hosty zatlačili, ale směrem dopředu jim chyběla potřebná přesnost a tak se dostali jen k několika závarům před brankou. A tak skončil zápas bez vítěze.

Branky: 47. Němec – 55. Šetek. Rozhodčí: Novák. ČK: 78. Brabenec (P). Poločas: 0:0. Vrchotovy Janovice: M. Bursík - Suchan, Trojan, Čedík, Slabý, Střihavka, Sochůrek, Milan Havlín, Rezek, Novotný (73. Rouš), Němec. Postupice: Kladiva – Pýcha, Žížala (89. Škvor), Urban, Šetek, Chudlařský, V. Vender (46. Vycpálek), Veselý (67. Brabenec), Fürbacher (62. J. Mareš), Slovák (89. Čamaj), P. Mareš.

POPOVICE – NEVEKLOV 3:6

Hosté v prvních deseti minutách naznačili, že jsou hodně útočně naladěni. Hned z první akce po dlouhém pasu Šmejkala a chybě obrany se prosadil Znamenáček a za chvíli opět po laciné ztrátě domácích, tentokrát ve středu pole, vsítil Hlaváč druhý gól. Domácí to však paradoxně nakoplo a během pár chvil si vytvořili dvě gólovky. První po hezké narážečce Matuška - Heřmánek, kdy druhý jmenovaný tváří v tvář Šiškovi zklamal. Po druhé byl v samostatném úniku stažen Heřmánek na hraně šestnáctky. Rozhodčí faul pískal, přičemž podle domácích fanoušků měl tasit kartu tmavší barvy. Matuška trestný kop poslal jen do zdi a z následující dorážky trefil domácího obránce. Do poločasu byly již pouze náznaky šancí z obou stran, hosté však vykazovali větší fotbalovost a herně byli lepší.

Hned po přestávce dostali domácí nečekaný direkt, když po velmi hraniční situaci zavánějící ofsajdem vstřelil Vobořil třetí gól Neveklova. Domácí se nesložili a naopak začali "jezdit po zadku". Po rychlé kombinaci, ve které na konci Heřmánek hezkou průnikovou nahrávkou oslovil Matušku, jenž snížil s přehledem na 1:3. Domácí pokračovali. Po standardní situaci hlavou prodlužoval míč Páv, Šiška střelu pouze vyrazil a dobíhající Žížala netradičně hlavou balón uklidil do sítě – 2:3. Hosté byli opařeni a hned z další akce mohli domácí srovnat. To by však musel unikající Šach vyřešit tutovku jinak. Ve zbytku zápasu se hrála vyrovnaná partie. Nejprve dvakrát udeřili hosté - Hameta po hezké akci a po domácí hrubce Čichovský – 2:5. Popovice ještě dokázaly snížit Matuškou z penalty po faulu Šišky na Hovorku. Poslední slovo, ale měl hostující Hameta, když po zbytečném penaltovém faulu Žížaly, dorazil míč do sítě, který vyrazila nová posila Popovic v brance, zkušený Vejvoda.

Popovice ukázaly bojovné srdíčko, zklamaly však v nejdůležitějších momentech. Neveklov potvrdil roli favorita a naznačil, že jeho ambicemi bude nejspíš postup zpět o třídu výš.

Branky: 47. a 82. Matuška, 52. Žížala - 58. a 87. Hameta, 1. Znamenáček, 7. Hlaváč, 46. Vobořil, 79. Čichovský. Rozhodčí: Konvička. Poločas: 0:2. Popovice: Vejvoda – Páv, Kašpar, Šach, Mrkvička, Matuška, V. Kaucký, P. Heřmánek (63. D. Kropáček), Žížala, J. Kaucký (63. Jakub Hovorka), Kopecký. Neveklov: Šiška – Znamenáček (63. Vrkoslav), Zimmel, M. Balík, P. Balík, Vobořil, Hameta, P. Šmejkal (76. Fišer), Hlaváč, Čichovský, Křemen.

PRAVONÍN – OLBRAMOVICE 2:2

Hosté naskočili do utkání sebevědomě a od počátku se jim dařila kombinační hra lépe než domácím. Hrálo se oboustranně s nasazením a navzdory letnímu vedru i ve velmi slušném tempu. Olbramovičtí měli míč přeci jen o něco častěji na svých kopačkách než domácí tým. Tomu se nedařilo tvořit hru a plynulých akcí bylo z jeho strany pomálu. Obě mužstva hrála v obraně zodpovědně a příliš střeleckých šancí útočníkům nedovolila a pokusy ze střední vzdálenosti vyřešily s přehledem brankáři.

Druhý poločas nezačal pro domácí vůbec dobře. Hned po zahájení hry propadl obránce v souboji s Košařem a ten z první, křižnou přízemní střelou otevřel střelecký účet hostů – 0:1. S domácími to značně otřáslo a zjevně tahali za kratší konec provazu. Hosté byli na koni a hlavně daleko častěji na míči. Stále více ohrožovali střeleckými pokusy domácí bránu a v 55. minutě po dokonalém rozebrání pravonínské obrany upravil Písařík na 0:2. Domácí v té chvíli působili bezradně, propadali v osobních soubojích a jejich hru provázelo hodně nepřesností. Na druhou stranu nic nevzdávali. Zkušenější hráči, a to zejména Vlasák, Babický, Hoch, neustálým povzbuzováním zvedli mužstvo k lepšímu výkonu. Přesto, že by na Pravonínské po inkasované druhé brance nikdo nevsadil, podařilo se mužstvo vyhecovat a dostat do obrátek. Zvýšenou bojovností a zpřesněnou hrou začali dostávat častěji hostující obranu pod tlak. V 71. minutě se po zdařilé kombinaci dostal do šance Brzek a po drzé kličce s přehledem uklidil míč do sítě – 1:2. Domácí dál tlačili na pilu a dostali se do několika vyložených střeleckých příležitostí, které skončily buď mimo bránu, nebo v rukách zkušeného brankáře Malíka. Až v 80. minutě se skrumáži v pokutovém území hostů, nejlépe zorientoval Vlasák a tečovanou střelou do horního růžku srovnal na 2:2.Hosté se dostávali do brejků a také do střeleckých příležitostí. Fotbal nahoru, dolu, se líbil a o dramatické situace před oběma brankami nebyla nouze. V samotném závěru neproměnili vyložené šance hostující Macháček a domácí Červeňák. Dělba bodů byla tak vzhledem k průběhu utkání pro domácí velkým úspěchem.

Branky: 71. Brzek, 80. Vlasák - 46. Košař, 55. Písařík. Rozhodčí: M. Šíma. Poločas: 0:0. Pravonín: Doškář – M. Hoch, D. Červeňák, V. Zavadil, T. Babický, Vlasák, P. Hoch (46. Brzek), Hrubeš, Marek Sibal (69. Březina), Lejček, P. Studnička (89. Vít). Olbramovice: Malík - Rosol, Brdek, Šípek, Vácha, Macháček, Písařík, Karda, Košař (63. Hrstka), Šach, Vyskočil.

TRHOVÝ ŠTĚPÁNOV – DOLNÍ KRALOVICE 1:1

Domácí měli ze začátku malou převahu, ale pouze po šestnáctku soupeře. Hosté postupně hru vyrovnali. Do první šance se dostal domácí Bernášek, ale na malém vápně míč trefil jen slabě a hostující brankář míč bez problémů chytil. Kralovičtí zahrozili za pár minut, když při souboji na velkém vápně hostující hráč v tísni vystřelil těsně vedle domácí branky. Utkání se hrálo bez vážnějšího ohrožení branky z obou stran. Za zmínku stojí slalom domácího Petřiny, ale jeho zakončení skončilo nad brankou hostů. Největší ohrožení Kralovické branky zařídil vlastní obránce, který nepovedenou přihrávkou jen těsně minul branku. Když už se zdálo, že zápas skončí bez branek, padly nakonec v závěru dvě, na každé jedna. V 85. minutě dostal hosty do vedení Vrkoslav z trestného kopu tečovaným zdí. Vyrovnání přišlo v 89. minutě, když brankář J. Doležal neudržel míč po trestném kopu Netolického a dobíhající Petřina hlavou rozvlnil síť. Vzápětí běžel domácí Netolický sám na branku, ale těsně před šestnáctkou jej dva hostující hráči dostihli a šanci zmařili.

"Utkání se hrálo za velkého vedra a z obou stran to bylo hlavně o bojovnosti. Vzhledem k vývoji zápasu je remíza spravedlivá," dodal po utkání asistent trenéra Trhového Štěpánova Antonín Frühauf.

Branky: 89. Petřina – 85. Vrkoslav. Rozhodčí: Hocek. Poločas: 0:0. Trhový Štěpánov: Kahoun – Mach, Staněk, Šaněk, Sviták (82. Netolický) - Trpšovský, Kudyn, Bernášek (67. Chvojka), Kovach  - Kadlec ( 85. Špička), Petřina. Dolní Kralovice: J. Doležal – Kotrč (46. Pozner), Bystričan, Zubec, J. Marušák – Roháč, Vrkoslav, J. Maršoun, Jelínek – Smejkal (59. Kotýnek), L. Doležal.