PARDUBICE – VLAŠIM 2:0

Jako první mohli udeřit hosté, když nejprve brejk Kučery zastavil brankář Frydrych včasným vyběhnutím, aby odkop Matějka vracel do odkryté branky, ale míč ještě stihl vyhlavičkovat Vencl. Pak už ale hrozili hlavně domácí a několik šancí Vlašim se štěstím přečkala – Jeřábka vychytal po sóle z úhlu Budínský, Kim po závaru nastřelil tyč, Fouskova střela byla na poslední chvíli zblokována na roh, a když už se míč dostal do vlašimské branky po zakončení Řezníčkem, byl máván ofsajd. Těsně před koncem poločasu se již domácí regulérně radovali z vedení, když si Jeřábek naskočil na rohový kop a hlavou se trefil k tyči.

Úvod druhého poločasu nabídl spíše boj ve středu pole a Průcha mohl srovnat, ale chyběl mu krůček k zakončení Kučerova centru. A tak se v 71. minutě se na pravé straně dostal k míči střídající Fusek a podruhé rozesmutnil rytíře. V závěru se hosté snažili alespoň zkorigovat, ale byl to Fusek, který mohl navýšit skóre, ale gólman Budínský mu radost překazil.

„Byli jsme zpomalení a oba góly jsme dostali po stupidních chybách. Jinak to bylo vyrovnané utkání. V poli jsme měli možná víc ze hry, ale domácí měli více šancí, hlavně na začátku, kdy nám to prolétávalo obranou. Pak se to uklidnilo. Jenže přišla poslední vteřina prvního poločasu a dostali jsme gól po rohu na první tyči, když se nechal Breda předběhnout hráčem. Ve druhé půli jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale naopak jsme dostali druhý gól. Je to zasloužená prohra," povzdechl si trenér Vlašimi Vlastimil Petržela a dodal ke střídání Nového v průběhu prvního poločasu: „Natáhl si úpon v zadním stehenním svalu."

Na zápase nebyl reprezentační brankář do 21 let Vojtěch Vorel: „Měl nehodu, když do něj v Praze po tréninku narazilo auto. Má otřes mozku a týden klid," řekl k neúčasti gólmana Petržela.

Branky: 45. Jeřábek, 71. Fusek. Rozhodčí: Machálek – Vlček, Vitner. ŽK: Kopřiva, Fusek – Matějka, Brejcha. Diváci: 613. Poločas: 1:0.

Pardubice: Frydrych – Šejvl, Kopřiva, Vencl, Kakrda – Kim Te-won (86. D. Pánek), Řezníček, Kudrna, Jeřábek, Fousek (88. Kovář) – Klátil (55. Fusek). Trenéři: Míchal a Krejčí.

Vlašim: Budinský – Breda, Štochl, Toml, Nový (34. Vondra) – Kučera, Vebr, Hronek, Tarczal (46. Brejcha), Průcha – Matějka (66. Mihálik). Trenér: Petržela.