Neveklov si rok vyzkoušel I. B třídu a rád by se do ní vrátil, pokud budou týmu hvězdy nakloněny. „Chceme se pohybovat v popředí tabulky, a když se nám podaří postoupit, tak budeme velice, velice spokojeni,“ má jasno trenér Marian Král, který s týmem začal na okresní poměry, poměrně brzy přípravu, 18. července.

Během léta sehrál Neveklov čtyři přípravné zápasy (Jesenice 4:5, Struhařov 3:4, Jírovice 7:3 a Miřetice 1:2). „Docházka mě mile překvapila. Na každém tréninku bylo minimálně deset lidí, a to je na Neveklov opravdu velmi dobré,“ raduje se kouč.

Ten se ale v nové sezoně musí obejít bez dvou důležitých článků – brankáře a kapitána Michala Fraňka, jenž odešel do Teplýšovic (I. B třída) a futsalového reprezentanta do 21 let Jana Křemena, jenž jde do Libušína (I. A třída). „Byli to naši klíčoví hráči a nebude, je jednoduché nahradit,“ vzdychá Král, jemuž Křemen pomůže ještě v prvním zápase v Popovicích.

Opačným směrem nebyli Neveklovští příliš aktivní. „Jsme domluveni jen s jedním hráčem, který nám ale pomůže až od čtvrtého kola,“ říká trenér a těší ho i přítomnost hráčů, kteří z různých důvodů na jaře moc nehráli: „Po zranění se vrátil Petr Balík a Petr Fišer, po disciplinárním trestu začne Pavel Vitouš, který dostal opět chuť do fotbalu a jeho účast je zatím stoprocentní.“ 

Druhý sestoupivší z I. B třídy Jankov, se chce také pohybovat na předních pozicích okresního přeboru. „Doufám, že hráči při mistrovských utkáních využijí zkušenosti, které získali v rámci dvouletého působení v I. B třídě,“ přeje si prezident klubu Stanislav Balík.

Mužstvo do okresních bojů povede nový trenér. „Po osmi letech výborné práce u nás skončil matador Standa Brabenec a vystřídal ho Vladimír Pohůnek,“ odtajňuje Balík a přidává změny v kádru: „Odešli – brankář Nerad do Miřetic, Horčička do Olbramovic a Uhliar bude kopat I. B třídu na Mělnicku. Kádr zatím posílil David Žák a Vojta Brabenec s Postupic, který se bohužel zranil při pohárovém zápase v Nesperské Lhotě.“ Zápas skončil 0:1 a Jankov z poháru vypadl.

V SOBĚHRDECH NASTAL V KÁDRU PRŮVAN

Ani nováčci nechtějí hrát druhé housle. „Kluci jsou o rok starší, tak doufám, že tlaky v přeboru ustojí líp,“ věří Vlastimil Ploc, trenér Mezna, které se po roce opět vrací do okresního přeboru.

Nespecké béčko podobně jako áčko (Krajský přebor) a dorost (I. A třída) slavilo postup a poprvé si zahraje přebor: „Je to skok, ale nebojíme se ho. Chtěli bychom hrát okolo osmého až desátého místa,“ přeje si vedoucí mužstva Aleš Drnec, jenž věří, že i hráči áčka mu budou nápomocni.

Jednou ze štik loňské sezony byly, nakonec bronzové, Soběhrdy. Ty v létě změnily trenéra. Po třech letech skončil Libor Hanka, který dovedl tým do přeboru a následně ke třetímu místu. Nahradil ho Milan Bohata. „Chtěl bych se s mužstvem pohybovat na stejných pozicích jako v loňské sezóně,“ má jasno nový kouč.

V Soběhrdech, jenž v přípravě dvakrát prohrály a jednou vyhrály, došlo k pohybu kádru. Odešel brankář Vít Oberleitner do Divišova a záložník Aleš Černý do Kamenného Újezdu. Naopak dotažený je přestup mladého záložníka Svatopluka Řezníčka z Čerčan, Davida Hanky z Teplýšovic, brankáře Radka Hrušky ze Staré Bělé, vrací se soběhrdský odchovanec Ondřej Fadler a v jednání jsou příchody Petra Koláře z Keblova a Daniela Jamricha, který naposledy působil v Maršovicích.

I další týmy budou chtít jistě promluvit do bojů o medaile, jako například Přestavlky, Olbramovice nebo Vrchotovy Janovice, které čeřily loni místa v popředí.