NESPEKY – BEROUN 4:2

V boji o poslední místo v tabulce začala obě mužstva s velkým nasazením. Hned ve 4. minutě gólman hostí sestřelil dobíhajícího Vojkůvku a Urban z pokutového kopu dostal Nespeky do vedení. Za pět minut bylo vyrovnáno, když se centr hostů před branku nešťastně odrazil k osamocenému Krůtovi na malém vápně a ten bez problémů vyrovnal. Následně se hrál vyrovnaný fotbal až do konce poločasu bez šancí.

Ihned po přestávce vyběhl pozdě brankář hostí na centr a Vojkůvka ho přehodil - 2:1. Domácí byli na koni a přidali další dva góly. Nejprve Krejza hlavou na zadní tyči přetavil v gól krásný centr Šírla, aby na 4:1 upravil po úniku Klauz. V závěru utkání Nespeky nepochopitelně přenechaly iniciativu hostům, čehož Beroun využil v 83. minutě Králem na snížení. A mohlo být ještě drama, ale Berounští několik gólových šancí neproměnili, když nastřelili tyč, jednu bravurně zlikvidoval Drážek a dvakrát vykopávali míč z branky domácí obránci.

„V rámci možností byla naše výhra zasloužená. S Libiší jsme hráli lepší fotbal, ale body neměli. Teď jsme hráli hůř a slavíme tři body. Teď už budeme jen navazovat korálky na vítěznou šňůru,“ říká odhodlaně kouč Nespek Jaroslav Tesař, jenž dodal k nové posile Iheanachemu, který přišel z Vyšehradu: „Je rychlý a potřebuje míč do běhu, což se nám moc nedařilo. Fotbal ale hrát umí a určitě nám pomůže.“                                      

Branky: 5. Urban (z PK), 51. Vojkůvka, 68. Krejza, 76. Klauz – 11. Krůta, 83. Král. Rozhodčí: Martin Vlk. ŽK: Drážek, Urban, Vojkůvka – Ježek, Klička, Štrougal, Král. Diváci: 140. Poločas: 1:1.

Nespeky: Šilhavý – Konopiský, Šírl, Krejza, Urban – Klauz, Maršoun, Kukač,  D. Pešta – Vojkůvka, Iheanacho (67. L. Nachtman).

PAVEL DRNEC