A tak si určitě hráči nechtějí pozitivní náladu zkazit ani v posledním mači. „Chceme jako každý zápas vyhrát a vůbec nás nezajímá, že Sokolov hraje o záchranu," potvrzuje trenér Havlíček jasný cíl do zápasu, a aby také odmítl spekulace, nebude žádné hráče šetřit: „Budou v sestavě jen vynucené změny kvůli zraněním. Přesto poslední zápas dohraje aktuálně nejsilnější sestava."

Trenér ani moc hráčům před závěrečným zápasem neulevil. „Po náročném předchozím týdnu, jsme měli dva dny volna. Od středy se připravujeme na zápas každý den," říká Petr Havlíček, jenž již s týmem o čtyři body překročil i hranici magických padesáti bodů, kterou si v závěru tým předsevzal.

Vlašim tak skončí na čtvrtém místě, což je v novodobé historii klubu, největší úspěch. Hráči se přesto nebudou už šetřit. „Tým je zdravý, dobře charakterově nastavený a bude chtít vyhrát," je přesvědčený Petr Havlíček o mentální síle hráčů, a věří, že už nebudou myšlenkami na dovolených.

Hráči také velmi dobře pracují, protože ví, že se z Vlašimi mohou dostat do ligy, jako každý půlrok. V letošním létu bude invaze asi největší. „Už vím, že čtyři až sedm jich nastoupí do letních příprav ligových týmů," odtajňuje Havlíček, jenž s týmem po skončení zápasu se Sokolovem uzavře sezonu posezením a krátkým hodnocením v restauraci na hřišti a poté se rozjedou na dovolené.