NÁCHOD – BENEŠOV 3:4

Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo jasné, že hosty na moderním a opravdu krásném náchodském stadiónu s luxusním travnatým povrchem nečeká nic lehkého. Na lavičce domácích totiž seděli hned tři trenéři, kteří najednou svým frenetickým a hlasitým povzbuzováním hnali mužstvo do vysokých obrátek.

Náchodští vlétli do zápasu, byli fotbalově lepší a hned zahodil velkou šanci jejich útočník. Jenže hráči trenéra Matouška mají ve svém repertoáru velice rychlé přechody do útoku. A tak nejprve parádní únik Klauze s Přitasilem zakončil do prázdné branky Vosáhlo, následovala hlavička Vlasáka po centru Pešty a ve 37. minutě utichlo domácí hlasité povzbuzování trenérů, když po pasu Pešty obešel gólmana Klauz a upravil na 0:3. Náchodští ale nesložili zbraně, dvakrát hosty podržel Kondelík, přesto ho před koncem poločasu překonal Runkas.

Po přestávce začali domácí opět náporem, který ale rychle uťal Vlasák po přihrávce V. Balaty. Jenže domácí pokračovali v aktivitě a po hodině hry snížili, když hrubku stopera Cvrčka, potrestal Panenka. Náchodští trenéři byli opět slyšet a hnali tým za dalším snížením. Čím víc se blížil konec zápasu, tím tlak více sílil a hosté jen odkopávali míče, které se hned vracely zpět na jejich polovinu. Domácí zahodili nejprve obrovskou šanci, když útočník přestřelil bránu z malého vápna, aby nakonec vsítili třetí gól, ale až v nastavení z trestného kopu Říhou. Vzápětí rozhodčí zápas ukončil a Benešovští si tak mohli oddechnout.

Branky: 41. Runkas, 60. Panenka, 91. Říha – 27. a 49. Vlasák, 20. Vosáhlo, 37. Klauz. ŽK: Pešta, Přitasil (oba B). Poločas: 1:3. Benešov: Kondelík – Přitasil, Hašek, Cvrček, Vosáhlo – Cettl, V. Balata – Pešta (70. Breburda), Vlasák, Klauz (89. Petrášek) – Straka. Trenér: Luděk Matoušek.

JIŘÍ KONDELÍK