LIGA U17

Benešov - Chrudim 2:1 (0:0)

Po vítězném turnaji Golden City Cup byla benešovská sedmnáctka v první půli jasně lepší, soupeře přehrávala, dokázala si připravit i řadu šancí, ale pravidelní střelci Štrajt a Sklenička nemířili přesně.

Góly začaly padat až po změně stran. Nejprve ve 43. minutě Štrajt využil přihrávku Skleničky, o deset minut později se v pokutovém území po rohovém kopu dostal ke střele nikým nehlídaný kapitán Rataj, a Benešov vedl 2:0. Za chvíli však domácí v defenzívě polevil, a hosté snížili. Závěr utkání byl plný nepřesností, nikdo se již gólově neprosadil, a tak Benešov porazil Chrudim 2:1.

„Zápas jsme sehráli za deštivého počasí, ale zato na skvěle připraveném trávníku. První poločas jsme měli hru více méně pod kontrolou, ale nedostávali se do tolika šancí, jak bychom si přáli. A když jsme se dostali, neproměnili je. Krátce po přestávce jsme dali gól, a za deset minut přidali další ze standardní situace. Zdálo se, že zápas dohrajeme bez komplikací, avšak opak byl pravdou, a inkasovali jsme na 2:1. Od té chvíle mi přišlo, že jsme přestali hrát, a chtěli jsme to spíše ubránit, než abychom přidali další branku, a zápas rozhodli. Naštěstí jsme vedení do konce zápasu udrželi a bereme tři body," podělil se o dojmy z utkání benešovský Adam Lupač.

„V prvním poločase jsme byli lepší, vytvořili jsme si tři slušné šance, ale nedokázali jsme skórovat. To se nám povedlo až ve druhé půli. Bohužel jsme nechali soupeře snížit. V závěru utkání jsme byli nervózní, nekombinovali přesně, ale i přes to jsme byli lepší. Vyhráli jsme zaslouženě," zhodnotil utkání trenér Benešova Lukáš Plšek.

Branky: 43. Štrajt, 53. Rataj – 57. Voženílek. Rozhodčí: Hocek. ŽK: Hergesell (B). 

Benešov: Urban - Sklenička (79. Mejdrech), Rataj, Vosáhlo, Lupač, Klápa, Slepička (71. Šedivý), Štrajt (56. Hergesell), Fišer, Baštýř, Makovec (65. Dvořák).

LIGA U16

Benešov - Chrudim 3:1 (1:0)

V souboji o třetí místo v tabulce domácí v prvním poločase hosty, v šancích si ale poradit nedokázali. V poslední minutě vyrobil v rozehrávce hrubou chybu hostující gólman, čehož využil Meszáros, a gólem do šatny poslal domácí do vedení.

Hosté se ve druhém poločase snažili o zlepšení, a převaha domácích už nebyla tak patrná. Deset minut před koncem přišel na trávník Breburda, který hned po třech minutách mohl slavit gólovou trefu na 2:0. Vzápětí hosté využili krátké nekoncentrovanosti domácích, a kontaktním gólem zdramatizovali utkání. V poslední minutě však využil rychlého protiútoku Smejkal a třetím gólem do chrudimské sítě definitivně rozhodl o vítězství Benešova.

"Kvůli bolesti zad jsem nemohl nastoupit do zápasu od prvních minut. Začátek byl opatrný. Po pár minutách se řítil Sklenda sám na brankáře, obránce ho před velkým vápnem fauloval, a měli jsme zajímavou standardku. Rozhodčí nepochopitelně nedal ani žlutou kartu. K přímáku si stoupnul Vosa, střelu po zemi mu ale gólman chytil. Hráči Chrudimi si také vypracovali nějaké šance, ale nedokázali je proměnit. Po chybě hostující obrany se odraženého balónu zmocnil Messi a střelou z 20 metrů propálil gólmana! Do druhého poločasu jsme už nastoupili bez Vosy a Sklendy a Chrudim měla více ze hry. My jsme si dokázali vytvořit hodně brejkových příležitostí, ale ve finální části jsme to neprovedli dobře. V 70. minutě jsem vystřídal Šimiho. Po pár minutách se ke mně na jejich půlce dostal balón, převzal jsem si ho a běžel na bránu. Střelou na zadní tyč se mi povedlo gólmana překonat. Chvíli po soupeřově rozehrávce jsme bohužel inkasovali branku a Chrudim si chtěla vytvořit tlak. Když na konci utkání kopali roh, tak do našeho vápna šel i hostující gólman. Roh jsme dokázali odvrátit a po vyhraných hlavičkových soubojích na hranici jsme vyslali Smejkyho do rychlého brejku. Smejky se v souboji jen proti gólmanovi nemýlil, a navýšil skóre na 3:1. V zápětí rozhodčí naposledy zapískal a ukončil zápas!," popsal děj utkání benešovský Jakub Breburda.

"První poločas jsme hráli dobře, druhý jsme spíš bojovali, měli i trochu štěstí, ale to k fotbalu patří. Chci hráče za bojovnost pochválit, škoda, že jsme více nevyužili rychlé protiútoky, klidně jsme mohli dát víc gólů," řekl po utkání trenér Václav Knižek.

Branky: 40. Meszáros, 73. Breburda, 80. Smejkal – 74. Holeček. Rozhodčí: Hocek. ŽK: Hradecký, Smejkal – Bašek.

Benešov: Čamrda - Řejha, Vosáhlo (41. Schummer), Kočí, Hradecký, Smejkal, Dušek, Šimáně (70. Breburda), Sklenička (41. Čtrnáctý, 66. Langer), Tomek, Meszáros.