NESPEKY – LIBIŠ 1:3

Domácí nastoupili před početnou návštěvou (215 diváků), nebojácně a měli v prvním poločase překvapivě více ze hry, ale velké šance nedokázali úspěšně zakončit Klauz i D. Pešta a parádní ranou z 22 metrů trefil Krejza břevno libišské branky. „Hráli jsme dobře, ale bohužel nemáme, kdo by dal gól,“ posteskl si trenér Nespek Jaroslav Tesař, nad jalovou koncovkou svých hráčů. 

A jak už to bývá, hosté potrestali jedinou chybu nespecké obrany, když Šobr lehce přehodil bezmocného Šilhavého. „Stopeři byli špatně postaveni,“ našel nespecký kouč viníky.

Druhý poločas začaly Nespeky náporem a rychle srovnaly Burianem, jenž proměnil penaltu po zbytečném faulu brankáře na D. Peštu. Poté však hosté pomalu a jistě začali přebírat taktovku utkání. „Posledních dvacet minut nám začaly docházet síly, přestali jsme stíhat, byli u všeho druzí, jen jsme odkopávali míče a soupeř tak přikládal pod kotlem,“ ukázal Jaroslav Tesař, jaký problém Nespeky trápil ve druhé polovině druhého dějství.

A toho nakonec Libiš využila. První velkou šanci ještě zkušený Šenkyřík neproměnil, ale vše si vynahradil v 85. minutě, kdy si naskočil na centr z levé strany a hlavou nedal Šilhavému šanci. „Nezkušeností jsme nechali hráče odcentrovat a Šenkeřík, který byl jinak celý zápas dobře hlídaný, šanci využil,“ našel chybu před rozhodujícím gólem Tesař.Nespeky již neměly sílu na vyrovnání, naopak v nastavení proběhl domácí obranou Zajac a pečetil výhru hostů. „To už jsme otevřeli hru,“ dodal ke třetímu gólu Libiše nespecký kouč a poznamenal k utkání: „Je to velká škoda. Přestože na tom byl soupeř fyzicky lépe a my už šlapali vodu, tak bylo na to dohrát zápas na remízu a klidně vybojovat druhý bod v penaltách.“ 

Branky: 55. Burian (z PK) – 36. Šobr, 86. Šenkeřík, 91. Zajac. Rozhodčí: Suchý. ŽK: Kukač – Brožek, Malák, Šobr, Zuskin, Novotný, Očovan. Diváci: 215. Poločas: 0:1.

Nespeky: Šilhavý – Jasz, Burian, Krejza, Konopiský – Maršoun, Kukač, Šírl, D. Pešta – Vojkůvka (60 Komlyev), Klauz (85. Pohořelý).

PAVEL DRNEC