Krajský přebor žáků otevřel ve středu druhé kolo ročníku 2008/2009. SK Benešov zajížděl do Berouna a FC Graffin Vlašim přivítal Na Lukách Mnichovohradišťský SK.


Starší žáci


Vlašim – Mnichovohradišťský SK 2:1

Vlašimští hráči si v prvním poločase vytvořili mírnou převahu. Vypracovali si několik slibných šancí, které však neskončily v soupeřově brance. V 15. minutě fauloval hostující stoper v šestnáctce a vlašimský Kučera nedal brankáři hostů šanci.
Ve druhé půli se hra vyrovnala, přesto šli domácí do dvoubrankového vedení, když se opět trefil Kučera. V závěru Vlašimští trochu polevili, čehož hosté využili ke snížení. Konec zápasu se dohrával v napjaté atmosféře, protože se hráči Mnichova Hradiště snažili vybojovat alespoň bod. Domácí si však první vítězství v krajském přeboru již nenechali uniknout.

Branky Vlašimi: Kučera 2 (1 x z PK). Rozhodčí: Matoušek. Poločas: 1:0

FC Graffin Vlašim: Zajíček – Kabát, Kučera, Habal, Hergesell - Moudrý, M. Cacák, Beránek, Filip – Rybařík, Bělohlávek. Střídali: Nevařil, D. Cacák, Ptáček, Žirovnický, Sedláček


Č. L. Union Beroun – SK Benešov 4:1

Urostlejší domácí byli po celý zápas lepší, což dokázali čtyřmi góly. Od úvodního hvizdu se tlačili před branku Benešova a již v 5. minutě se prosadil hráč střelou z hranice šestnáctky – 0:1. Hosté přežili bez další pohromy domácí tlak a v závěru poločasu udeřili. Nejprve Beránek pálil sám před gólmanem nad branku, ale ve 33. minutě, po přihrávce Hoška, již sólo zakončil pod padajícím strážcem svatyně – 1:1.
Začátek druhé půle vypadal pro hosty nadějně, ale jen do 47. minuty, když domácí hráč přehodil z dálky Bébra. Poté již na hřišti kralovali Berounští a benešovský gólman se v brance mohl přetrhnout. Přesto nestačil v závěru zápasu na dvě samostatné akce stejného domácího hráče.

Branka Benešova: Beránek. ŽK: 0/2. Poločas: 1:1

SK Benešov: Bébr – Jírů, Skopec, Kubálek (66. Masopust), Cvrček (36. Artus) – Vyhlídal (57. Verner), Eliáš (24. Drábek), Netolický, L. Balata – Čeljuska (24. Hošek), Beránek


Mladší žáci


Vlašim – Mnichovohradišťský SK 6:0

Domácí měli od úvodního hvizdu převahu, kterou však dlouho nedokázali vyjádřit gólově a šance Staňka, Přitasila a Jeništy nebyly proměněny. Až v 17. minutě Staněk přihrál za obranu hostí Jeništovi, který nedal gólmanovi šanci – 1:0. Do přestávky se skóre již nezměnilo.
Po změně stran byli domácí v koncovce úspěšnější a rozjeli kanonádu. Ve 33. minutě vybojoval na polovině hostí míč Jeništa, obešel dva obránce a zvýšil na 2:0. Ve 43. uvolnil Staněk ideálně Pavoučka, který šel sám na brankáře a místo střely ještě mazácky přihrál úplně volnému Jeništovi, který doklepl míč do prázdné branky a završil tak čistý hattrick. Ve 45. minutě zakončil Pavouček sám sólo z levé strany. O chvíli později se Přitasil nádherně trefil z přímého kopu a skóre zápasu na konečných 6:0 uzavřel prudkou střelou z dvaceti metrů Vlasák. Od většího přídělu gólů uchránil hosty jejich výborně chytající gólman.

Branky: Jeništa 3, Pavouček, Přitasil, Vlasák. Rozhodčí: Matoušek. Poločas: 1:0

FC Graffin Vlašim: Gabriel – Janák, Novák, Filip, Veselý – Pavouček, Staněk, Jeništa, Vlasák – Přitasil, Srb. Střídali: Šimon, Zvára, Lakatoš.


Č. L. Union Beroun – SK Benešov 0:4


Po úvodních domácích střelách, které Kukura kryl, udeřil na druhé straně Benešov. Cvrček po sóle přes půl hřiště našel přihrávkou Eliáše, a ten přehodil brankáře – 0:1. Domácí vzápětí zahrozili po rohu, když Kukura vyrazil střelu a následnou dorážku vykopl Maršoun z brankové čáry. V 11. minutě si zopakovali spolupráci Cvrček s Eliášem z prvního gólu a druhý jmenovaný „angličanem“ vstřelil druhou branku. Poté se hra uklidnila. Až ve 28. minutě si na roh Haška naběhl Straka a hlavou upravil na poločasových 0:3.
Po přestávce hosté hru kontrolovali a ve 44. minutě uzavřeli skóre. Balata přihrál od lajny Cvrčkovi, který vysunul Eliáše, a ten nekompromisně vstřelil svůj třetí gól v utkání.

Branky: Eliáš 3, Straka. Poločas: 0:3

SK Benešov: Kukura – Cvrček, Srdínko, Straka (Vycpálek), Maršoun – Kohoutek (Křemen), Šach, Hašek (Jírů), V. Balata – Jamrich (Boťa), Eliáš (Skopec)