Úvaly a Dobříš si to rozdají o sto tisíc korun už tuto sobotu od 18 hodin na hřišti kladenského Nova. Na stejném místě si s výkopem o dvě a půl hodiny dříve zahrají také Dobrovice a Hostouň o bronz.

O obsazení závěrečných zápasů rozhodla čtvrteční semifinále. V tom „divizním" se radovali hosté z Úval, kteří v Dobrovicích po bezbrankovém poločase nastříleli domácím čtyři góly (Kadeřábek, Malík, Vorlíček, Szöcs).

„Nastoupili jsme jako B-tým," objasnil nečekaně jednoznačný výsledek sportovní manažer domácího FK David Čáslava a navázal: „Ve středu jsme ještě sehráli utkání s Hlavicí, takže toho bylo moc a museli jsme rozložit zátěž. Už v sobotu nás čeká další zápas. Naší strategií je připravit se dobře na soutěž."

Podle hostujícího kouče úroveň zápasu ovlivnilo především v prvním poločase také nesnesitelné horko. „To tempo nebylo až takové. Domácí, ač nastoupili v kombinovaném složení, byli celý poločas rovnocenným soupeřem a měli jsme problém se dostat do zakončení," pravil Tomáš Staněk.

Druhý poločas už byl z jeho pohledu lepší. „Začali jsme hrát na dva útočníky a dohráli jsme je. Po prvním gólu už jsme domácí otevřeli, dali další tři a zaslouženě vyhráli. Místy už se ukázala kvalita."

Ve finalovém duelu pak Úvalší budou chtít potvrdit roli favorita. „V sobotu rozhodně postavíme to nejsilnější, co půjde, a uděláme vše pro to, abychom vyhráli," hodlá Staněk vyhrát i šestý zápas v soutěži, která týmům premiérově zpestřila letní přípravu.

V duelu A-třídních týmů Dobříše a Hostouně střelecky excelovali pro změnu domácí a soupeři nasázeli šest branek (6:1). Ta úvodní byla sice z penalty, ale počítá se. Kdyby pak Hostouň nenastřelila břevno, tyč a proměnila dva samostatné úniky na brankáře, bylo třeba všechno jinak. Jenže nestalo se tak a poločasové 2:0 napovídalo, že domácí drama nedopustí. Druhá penalta na 3:0 pak rozjela pro hosty až krutý debakl.

„Rozhodla větší zkušenost a proměňování šancí domácích. Jsme rádi, že si alespoň zahrajeme o třetí místo," nevěšel hlavu manažer hostí Miroslav Vlček.