Nespeky a Klíčany. Nejvyšší středočeská soutěž už má jasno o tom, kdo nahradí Zbuzany a rakovnický SK, kterým byla dodatečně nabídnuta divize. Pokud byste čekali, že po nabídce skočí mužstva z druhých příček, spletli byste se v obou skupinách.

Podlesí sice prohánělo příbramský Spartak do posledního kola, možnost jít výš ale odmítlo. „Už před sezonou jsem říkal, že jestli postup, tak jen z prvního místa. Já to tak cítím. Kdo vyhraje, postoupí," řekl předseda Podlesí Radim Černohorský s tím, že svou roli hrál i poplatek spojený s postupem z dalších příček.

U Polep, po Horkách druhého nejlepšího týmu skupiny B, se na Kolínsku vyrojily spekulace, že nebude pokračovat na žádné úrovni. Podle Zbyňka Vokouna klub sice neakceptoval možnost postoupit, ale přihlášku prý má podanou do I. A třídy. Zda se jedná o zákulisní hru, odhalí s jistotou až aktiv.

Olympiáda dětí a mládeže v hale Tesla - karate.
Středočeši na olympiádě třetí nejúspěšnější výpravou. Zářili hlavně plavci

Na řadu tak každopádně přišly bronzové celky. U nich vedení soutěží uspělo napůl. Kladná odezva přišla z Nespek ve skupině A. „Postup ze třetího místa jsme přijali," potvrdil Deníku Pavel Drnec, hospodář klubu z Benešovska. Sokoleč nejenže nevyslyšela volání vyšší soutěže, ale hrát nebude dokonce ani I. A třídu. „Přihlásili jsme pro nový ročník I. B třídu, abychom mohli zapracovat do týmu mladé odchovance," objasnil činovník Sokolče Josef Šátek.

Hledání tak pokročilo až ke čtvrtému týmu skupiny B. A TJ Klíčany čtvrtým postupem během čtyř let nepohrdla. „Po úvahách pro a proti jsme řekli, že krajský přebor zkusíme," informoval Miloslav Nergl, předseda oddílu z Prahy-východ. „Čas ukáže, do jak moc velkého sousta jsme se zakousli. V I. A třídě ale bylo naše mužstvo konkurenceschopné," dodal šéf Klíčan s tím, že mužstvo dozná jen nepatrných změn, k jakým by prý došlo, i pokud by pokračovalo na stejné úrovni.

Za odlivem celků v I. A třídě stojí nejen kompletování startovního pole v přeboru. Ke stejnému kroku jako Sokoleč, tedy z vlastní vůle hrát jen nejnižší krajskou soutěž, se podle informací Deníku uchýlí například i v Jedomělicích nebo ve Vraném. Znamená to pochopitelně početnou skupinu postupujících z I. B třídy, ve které si vedle vítězů skupin polepší i několik celků z dalších příček.

Lukáš Železník opouští Mladou Boleslav necelý půlrok po přestupu ze Slavie.
Železník k rychlému návratu domů: Udělal jsem radost manželce