KONDRAC – TÝNEC NAD SÁZAVOU 1:0

Okresní derby nabídlo výborný fotbal. Domácí měli o něco více ze hry a zajímavé momenty na sebe nenechaly dlouho čekat, když Kubátova střela orazítkovala břevno a s bombou Tichého si poradil výborně chytající Vašák. Na druhé straně skončil lob Stejskala nad brankou Kňazíka. Obrovskou šanci si vytvořili domácí po souhře Kašpara s Vokálem, jehož vychytal Vašák.

I ve druhém poločase se Kondrac tlačila dopředu, ale hosté hrozili z brejků. Hrál se technický fotbal, který se musel divákům líbit. Střeleckou formu nepotvrdil domácí Pavlíček, který neproměnil několik dobrých šancí, ani Týnečtí z úhlu po sóle netrefili branku. Následně se domácí dožadovali penalty po nastřelené ruce, ale píšťalka suverénního rozhodčího Mrázka zůstala němá. V 87. minutě přišlo rozhodnutí. Bombu Pavelky z trestného kopu vyrazil Vašák jen před sebe a hrající trenér Skiba z dorážky kolenem i se štěstím dopravil míč do sítě. Vstřelil svůj první, ale velice důležitý gól pro Kondrac.

„Zápas byl velmi náročný. Týnec měl ve svém středu dost kvalitních hráčů, vzadu Vavreka a ve středu zálohy Skálu, který je pro soutěž nadstandardní hráč. Sice jsme měli, celý zápas mírnou převahu a snažili se každou šanci zakončit střelou, ale bohužel nám nepřálo štěstí. Nastřelené břevno a několik střel mimo bylo v horkém poločase maximum, co se nám povedlo. Ve druhém poločase jsme se tlačili za vítězstvím, ale neproměnili několik šancí, které volaly po gólu. I Týnec měl několik nebezpečných standardních situací. Nakonec rozhodl náš trestný kop Pavelky a můj náběh před branku, kdy jsem kolenem usměrnil se štěstím míč do sítě vyražený brankářem," radoval se jediný střelec derby," hrající trenér Kondrace Václav Skiba.

„V důležitém zápase pro Kondrac byly šance na obou stranách, ale víc šancí měla Kondrac a v závěru zápasu dala šťastný gól ze standardní situace. Domácí si ale zasloužili víc vyhrát než my, měli větší vůli po vítězství i šancí," dodal k utkání hrající kouč Týnce Radek Skála a chválil: „Rozhodčí zvládli zápas perfektně a musím pochválit i „kondracké starce na chmelu" a srdcaře Skibu, Linharta, Kňazíka a Budila, i Pavlíček hrál výborně."

Branka: 87. Skiba. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 0:1. Diváci: 90. Poločas: 0:0.

Kondrac: Kňazík – Vokál (74. Pohorský), Tichý, Linhart, Budil – Ngo, Pavelka, Kubát, Skiba – Pavlíček, Kašpar (90. Janouš).

Týnec: Vašák – Mach (68. Petrášek), Vavrek, D. Kopta, F. Kopta – Hašek (46. Vosička), Orsák, Skála, Víšek – Linhart, Stejskal (73. Horký).

JIŘÍ JANOUŠ MLADŠÍ