TŘINEC – VLAŠIM 0:1

Jet den předem do Třince se rytířům zpod Blaníka vyplatilo a na zápas se asi dobře vyspali. V prvním poločase měla totiž Vlašim více míč na kopačkách, dobře kombinovala, ale z větších šancí, jen rána Putze vystrašila brankáře Bruka. Domácí působili na hřišti mdle a jen Malířova střela vedle stála za zmínku.

Rozhodnutí zápasu přišlo v 36. minutě. Dlouhou přihrávku Čelůstky nezpracoval Čtvrtníček před brankářem Holým a ihned z protiútoku naservíroval Starý míč jak na zlatém podnose Jíchovi, pro kterého nebylo problémem trefit prázdnou branku – 0:1.

Po přestávce se obraz hry změnil. Domácí začali více tlačit na pilu, ale v největší příležitosti orazítkoval Motyčka tyč Holého branky. Hosté se zaměřili na obranu a vyrážení do brejků, které však Jícha dvakrát gólově nezakončil. Nejprve špatně zpracoval míč po malé domů Cigánka a následně po kolmici Jandy na Suse trefil boční síť. Snaha Třince o vyrovnání přišla v závěru vniveč, a tak rytíři zpod Blaníka těsnou výhru uhájili.

„Obrovsky mě štve, že se v kabině před zápasem všichni hecují, vypadají bojovně a pak odehrajeme první poločas katastrofálně. Soupeř byl jasně lepší, všude jsme byli pozdě, roztažení a ve středu hřiště si s námi hosté pohrávali jako kočka s myší. Zaslouženě jsme inkasovali a navíc nekopali ani roh. Ve druhém poločase se naše hra změnila k lepšímu. Vytvořili jsme si tlak, ale bez vyložených šancí. Ke konci jsme již hru otevřeli, hráli vabank a mohli inkasovat. Vlašim tak vyhrála zaslouženě," smutnil po utkání trenér Třince Pavel Hajný.

„Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme měli více ze hry i šancí a vstřelili gól. Ve druhém jsme se naopak dostali do defenzivy a soupeř nás přitlačil. Vedení jsme ale naštěstí ubránili a paradoxně jsme ho mohli i zvýšit ze sólových nájezdů," dodal k zápasu trenér Vlašimi Michal Horňák.

Branky: 36. Jícha. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Černý. ŽK: Čelůstka – Starý, Janda, Petrů, Sus, Vebr, Jícha. Diváci: 678. Poločas: 0:1.

Třinec: Bruk – Lisický, Cigánek, Čelůstka, Joukl – Malíř, Motyčka (68. Hupka), Wojnar (46. Málek), Ceplák – Čtvrtníček (46. Juřena) – Gulajev. Trenér: Hajný.

Vlašim: Holý – Sus, Petrů, Kryštůfek, Starý (66. Tomášek) – Janda, Křeček, Vebr, Putz, Kocourek (60. Jeřábek) – Jícha. Trenér: Horňák.