„Žádný oddíl nám nenahlásil katastrofální stav hřiště a bez násilí se všichni dohodli na náhradních termínech. Jsme rádi, že to takhle proběhlo, což jsem nečekal, ale je vidět, že i oddíly mají zájem, aby byla již sezona za námi," oddechl si a děkoval týmům předseda STK OFS Benešov Jaroslav Žížala.

Jak dlouho Vám trvalo středeční zasedání STK?

Měli jsme ho do šesti a já odcházel ještě o chvilku později. Kvůli nesehraným utkáním bylo o trochu delší, než obvykle, ale zvládli jsme to také díky oddílům, které se, až na výjimky, dohodly na náhradních termínech. Nařizovalo se asi pět nebo šest utkání. Takže jsme nic nemuseli řešit násilím. Je vidět, že mají týmy snahu zápasy odehrát a nikdo se nebránil. Otázka je, zda budou mít mužstva na naplánované termíny hřiště schopné k použití. Doufejme, že bude přát i přijatelné počasí.

Zjišťovali jste stav zaplavených fotbalových hřišť a kolik mužstev vám volalo?

Samotného mě překvapilo, že se nám žádný oddíl nehlásil, že by měl hřiště v katastrofálním stavu a nemohl na něm hrát. Nikdo se nebránil nebo nenapsal. Bereme to tedy, že budou všechny terény do konce sezony k dispozici. Zaplavené hřiště jsem viděl jen u Vás v novinách. Tak doufáme, že to vše bude v pořádku.

Kdy se budou zápasy dohrávat?

Zakončit sezonu musíme do víkendu 15. – 16. června, to znamená, že některé týmy musí během příštího týdne odehrát i tři zápasy. Například, kdo hraje poslední zápas v neděli, tak si třeba dal dohrávku na pátek. (pozn. A to některé týmy budou mít ještě v sobotu dokopnou, takže náročný víkend). Někdo ale již zápasy předehrává koncem týdne (pozn. Poříčí B, Bílkovice, Kladruby a Václavice).

Ptal jste se zda by se nemohly zápasy dohrát až po sezoně?

Na komisi přišel i předseda OFS Benešov Jan Voráček a ten řekl, že není možné dohrát zápasy po sezoně a ještě se s tím nesetkal. Naštěstí jsme to díky přístupu oddílů, které se dohodly na náhradních termínech, nemuseli řešit. Teď jen, aby nám přálo počasí.

Budete vypomáhat týmům, které záplavy nejvíce zasáhly?

Ve středu přišla nabídka z krajského fotbalového svazu. Tak jsme ji rozšířili a dali jí všem oddílům na vědomí. Musí zkontaktovat s panem Michalem Hlaváčem na telefonu 724 / 348 082 nebo zaslat informaci, včetně fotografické dokumentace, na e-mailovou adresu michal.hlavac@travniky.cz, kterou zároveň zašlat v kopii na e-mailovou adresu skfs@cstv.cz nebo fot@cstv.cz., a ti jim poradí, co s tím dá.