VOTICE – KLECANY 2:1

Do zápasu lépe vstoupily Votice, ale první skórovali hosté již v 7. minutě Dvořákem z dorážky. „Na začátku jsme neproměnili tři šance a místo toho inkasovali gól po přechodu do útoku, který měly Klecany celý zápas nepříjemný a mají na něj typologické hráče," řekl k úvodu Martin Bárta.

Poté se domácí zlepšili a po ráně Slunečka, kterou vyrazil Kelemen, vyrovnali chytrou střelou Táboříka, když gólman již vybíhal na centr. V závěru poločasu mohli jít hosté do vedení, ale Rybecký nastřelil břevno.

Po změně stran se moc mužstva nečinila a za zmínku stála jen hlavička hostujícího Pfeifera i střela domácího Slunečka, mimo brankové tyče. „Byly tam jen náznaky šancí a hrálo se po velká vápna. My jsme měli trošku výhodu, že jsme hráli s větrem a posílali nepříjemné centrované míče, ale chyběla nám finální fáze," posteskl si kouč Votic.

Až přišla 88. minuta. „Bylo to zadostiučinění. Po krásné přihrávce Honzy Kramného, připravil Mára Štork míč pod sebe pro Máru Slunečka, který trefil jen hráče, ale odražený balón napálil Kuba Homolka krásně na zadní tyč," popsal rozhodující moment Martin Bárta.

V závěru již domácí výhru uhájili. „Klecany byly nepříjemným mužstvem, které se ale neustále cítí ukřivděno. Hráči diskutovali s rozhodčím a trenér byl potřeboval kapesník, jako prostěradlo. Bylo to až moc přehnaný. Fotbal mají hrát chlapi a ne bábovky," podivoval se trenér Votic, ale byl rád: „Potvrdili jsme výhru z Podlesí, v těžkém zápase, ve kterém nám chyběl Jirka Kamarýt, který je na horách.

Branky: 39. Tábořík, 88. Homolka – 7. Dvořák. Rozhodčí: Navrátilová. Poločas: 1:1.

Votice: Tůma – Říha, Šlejmar, Sládek, Kořínek – Tábořík, M. Budil (59. J. Kramný), Zoubek, Slunečko – Štork (90. Voráček), Homolka.