VLAŠIM – OSTRAVA 2:0

V prvním poločase měla Vlašim vítr v zádech a byla po všech stránkách lepší. Jenže sólo Nečase, střela Jandy a Celby po rohu, zůstaly nevyužity, stejně jako nástřely ze stran nikdo nedopravil do sítě.

Chvíli po přestávce se Vlašim po rohu dostala do vedení hlavou Hejného, aby následně převzala iniciativu Ostrava, přitlačila Rytíře na jejich polovinu, ale obrana a brankář Budínský byli bezchybní. A tak udeřilo na druhé straně, když sice brejk svěřenců trenéra Haška nevyšel, ale vzápětí obrali soupeře o míč, který se nakonec s pomocí obránce dostal do ostravské sítě. Vzápětí mohl přidat třetí gól Matějka po spolupráci s Jíchou, ale gólman Buček mu překazil radost.

„Velký vítr devalvoval hru. První poločas jsme hráli po větru, měli jasnou převahu v poli, soupeře presovali, ale z několika příležitostí jsme neskórovali. Na začátku druhého poločasu jsme šli do vedení. Postupem času zvýšil soupeř s větrem v zádech aktivitu, my jsme hráli zatažení a pod tlakem. Všechny pokusy jsme ale dokázali zblokovat, a co prošlo, tak pochytal Budínský. Navíc jsme dali druhý gól, když jsme po rychlém protiútoku, ztrátě a následném presu, donutili soupeře k chybě," zhodnotil zápas trenér Vlašimi Martin Hašek, jenž se vyjádřil k nováčkům Celbovi a Šichorovi z Ostravy: „Součástí výměny za trenéra Petrželu by k nám měli přijít dva hráči z Ostravy. Tyto jsme vyzkoušeli a uvidíme, zda u nás najdou uplatnění. Zahráli si za nás zápas a zase budou trénovat s Baníkem."

Trenéra Vlašimi ještě jedna věc potěšila. „Jsem rád, že jsme po čtyřech gólech s Jabloncem a Slávií, dvou s Duklou, udrželi s ligovými celky Ružomberoku a Ostravou vzadu nulu."

Branky: 51. Hejný, 79. vlastní. Poločas: 0:0.

Vlašim: Vorel (46. Budínský) – Celba (46. Petrů), Pimpara, Štochl (70. Toml), Vondra – Janda, Vebr (46. Šichor), Kulhánek, Průcha – Nečas (55. Matějka), Hejný (60. Jícha). Trenér: Hašek.

Ostrava: Buček – Sukup, Kaša, Honiš, M. Dostál (46. Lučič) – Ožvolda (46. Lásik), Matěj, R. Hrubý – Mondek (46. De Azevedo), O. Šašinka (46. M. Červenka), Holzer (46. Helešic). Trenér: Petržela.