BENEŠOV - LITOMĚŘICKO 0:0 PK 4:5

„Absence hrotových útočníků při situacích v pokutovém území, byla hlavní příčinou, proč jsme získali jen bod,“ posteskl si po zápase trenér Benešova Roman Veselý, který nasadil po debaklu v Převýšově čtyři jiné hráče (nováčky brankáře Mezhieva a Bohatu, po zápasové absenci se vrátili do sestavy Vrňák s L. Balatou. Zranění vyřadilo ze hry stopera Zákostelského (žebra) a Kučaba odešel do Nymburka: „Bylo to rozhodnutí vedení, které se mi moc nelíbilo, protože  je to náš konkurent z ČFL. Je to ale fotbal, tak si s tím musíme poradit.“ Navíc se ve 20. minutě zranil jediný hrotový útočník Telnar (výron v kotníku) a Turek sice byl již na lavičce, ale do hry nenaskočil.

Zápas moc fotbalové krásy nepřinesl. Oba týmy hodně kazily přihrávky, a tak za celý zápas přišly jen dvě vyložené situace, na každé straně jedna. V úvodu druhého poločasu ještě Surmaje vychytal gólman  Mezhiev, aby následnou střelu Kolmistra vyhlavičkoval na brankové čáře stojící P. Ježdík. Benešov mohl rozhodnout v nastavení, ale Hrebeniuk po kolmici Farkaše přestřelil branku.   

Záchytné parkoviště P+R
Dočkají se Středočeši 107 záchytných parkovišť P+R?

Benešovu také nevycházely signály po rohových kopech, no nevycházely, ony byli dobře rozehrané, i seběhnuté, ale zakončující Telnar i Čapek s nimi naložili prachbídně, a hlavičkujícího Laštovku vychytal brankář Plachý. Navíc se někdy hráči v šestnáctce báli vzít na sebe zodpovědnost, místo střely přihrávali a nic z toho nebylo.

Hosté hrozili po brejkových situacích, když za zmínku stály střely Dvořáka a Trýzny, které zpacifikoval Mezhiev. „Je bývalým hráčem FC Tomsk (Ruská liga), který má něco za sebou a věřím, že i něco před sebou. Měli jsme v něm jistotu a věřím, že jeho výkony půjdou nahoru,“ podotkl Veselý ke gólmanovi.

A tak zápas dospěl do penaltového rozstřelu. Všichni střelci se až do čtvrté série nemýlili, až v páté selhal Artemuk a na druhé straně rozhodl Trýzna. 

„Bod je pro nás málo. V prvním poločase jsme měli zápas dobře rozehraný. Byli jsme jasně lepší, dobře kombinovali a vytvářeli si situace v pokutovém území, bohužel naše řešení bylo špatné,“ dodal k první půli trenér Benešova a poznamenal ke druhé: „Litoměřice přidaly, byly agresivnější, rozbily naší hru, vyhrávaly souboje a nedaly velkou šanci. Tu jsme nedali i my v závěru. Penalty jsou o štěstí, únavě a tlaku, takže nelze hráčům vyčíst, že je prohráli.“

Rozhodčí: Pastyřík. ŽK: Vrňák – Grunert, Trýzna, Štancl, Šustr, Kalaš.

Benešov: Mezhiev – Laštovka, Ngimbi, P. Ježdík, Vrňák – V. Ježdík (87. Filip) – Čapek, Farkaš, Bohata (64. Hrebeniuk), L. Balata – Telnar (20. Artemuk).

Den otevřených dveří na Komorním Hrádku u Chocerad se konal tradičně během Dnů evropského dědictví.
Vojenský Komorní Hrádek se otevřel veřejnosti