VOTICE – TEPLÝŠOVICE 1:1

Od úvodního hvizdu rozhodčího Rezka měli více míč na kopačkách domácí hráči, i když jejich hra postrádala jiskru. Přesto se dostali do šancí, ale hlavičku Homolky po rohu Viskupa vyrazil brankář Měsíček na břevno, po centru Budila hlavičkoval Slunečko vedle a po centru Bareše trefil Štork brankáře Teplýšovic. Jen v 17. minutě to vyšlo, když po faulu na Bareše, zahrával Čupr penaltu. První střelu Měsíček vyrazil, ale na dorážku stejného hráče již nestačil.

Hosté byli v prvním poločase spíše v defenzívě a jen jednou zahrozili, ale hlavička Petra Chomáta po standardní situaci šla doprostřed branky, kde stál Soukup.

„V první půli jsme si zvykali na rychlejší fotbal a Měsíček nás podržel," hlásil po prvním dějství kouč Teplýšovic Petr Chomát.

Po přestávce již byli hosté nebezpečnější, když Ottlova jedovka olízla břevno a hlavičku Krále po trestném kopu zlikvidoval Tůma. Ten ale v 71. minutě nestačil na míč po precizně provedeném trestném kopu Petrem Chomátem, jenž vyrovnal na 1:1.

V závěru mohli domácí rozhodnout o výhře, ale Němeček po centru ze strany a míč po tečovaném trestném kopu Šlejmara skončily vedle a slabé zakončení Sládka po rohu Čupra, zpacifikoval v pohodě Měsíček. A tak zápas skončil bez vítěze.

„S výkonem mužstva nejsem spokojený, ale zase na druhou stranu je to lepší, když to přijde v generálce než v mistráku. Hráli jsme hodně kostrbatě, nedařila se nám kombinace, přihrávky a dlouho jsme míče drželi. Předchozí přípravné zápasy jsme odehráli daleko lépe," dodal k utkání trenér Votic Martin Bárta, jenž s mužstvem odehraje v sobotu 7. března od 14:30 první jarní mistrovský zápas, okresní derby s Nespeky: „Hrát se bude určitě na umělce. Na Nespeky jsem se nebyl osobně podívat, ale vím, jak hrály v přípravě od jiných trenérů."

To kormidelník Teplýšovic Petr Chomát byl po remíze spokojený. „Až ve středu jsme poprvé trénovali s míčem, což bylo na hřišti znát, když jsme kazili jednoduché přihrávky a dělali chyby v rozehrávce. To ale klukům v této fázi přípravy odpouštím. Pro mě ale bylo strašně důležité, že jsme vydrželi zápas kondičně a projevuje se tak trénink. Zápas byl vyrovnaný, i když Votice měly víc míč na kopačkách i šancí. Jsme také rád, že jsme dostali jen jeden gól proti špičkovému týmu z I. A třídy a tak pozitivní výsledek přidá hráčům zase více sebevědomí," byl po zápase spokojený Chomát a dodal k sestavě: „Proti Nespekům se zranili Benák a Šahin. U Benáka naštěstí vyšetření ukázalo, že zranění kolena není vážné. Šahina nahradil Nerad, který byl po nemoci, ale zápas zvládl."