KONDRAC – ZDISLAVICE 2:0

Okresní derby bylo velmi důležité pro domácí, méně pro již sestupující hosty. Začátek nabídl překvapivě mírnou převahu Zdislavic a Psota vyzkoušel z úhlu kvality Kňazíka. Na druhé straně se o střely z dálky pokoušely Pavelka a Ngo, ale míče skončily na hřbitově. Domácím zatrnulo, když Kňazík netrefil odkop a měl velkou práci, aby získal míč zpět. Ve 26. minutě výborně hrající Ngo posunul patičkou balón na Šandu, jenž prošel po levé straně a jeho centr nadvakrát proměnil Vokál – 1:0. Ve zbytku poločasu měla mírnou převahu Kondrac, ale bez šancí.

Druhý poločas nenabídl změnu, a tak se hrál vyrovnaný zápas, ale větších příležitostí. Přesto dal razítko na kondracké vítězství kanonýr Pavlíček, který si naběhl na výkop Kňazíka, v souboji přetlačil obránce a přeloboval Klenota. Kondrac tak do posledního kola může pomýšlet na záchranu.

„Zápas byl vyrovnaný. Sice jsme měli více ze hry, ale bez vyložených šancí. Před zápasem jsme si říkali, že nesmíme Zdislavice podcenit, ale stejně se tak stalo. Hráli jsme bez pohybu, nasazení a hlavně nám chyběla přesná přihrávka. A tak jediná naše kloudná šance poločasu vedla ke gólu, který nás měl uklidnit, abychom přidali další branky. Jenže druhý poločas jsme se trápili a čekali, kdy si soupeř dá gól. Ten se nám nakonec podařilo vstřelit po dlouhém výkopu Kňazíka, chybě obránce a lobu Pavlíčka," podotkl k derby hrající trenér Kondrace Václav Skiba.

„V poli jsme odehráli vyrovnané utkání, ale o lepší výsledek nás připravily hrubé chyby," dodal po derby zastupující trenér Zdislavic Miloš Král.

Branky: 26. Vokál, 66. Pavlíček. Rozhodčí: Pudil. ŽK: 2:5. Diváci: 60. Poločas: 1:0.

Kondrac: Kňazík – Vokál, Budil, Tichý, Šanda – Skiba (36. Pohorský), Kubát, Pavelka, Ngo – Kašpar (74. Janouš), Pavlíček.

Zdislavice: Klenot – Novák, Gregor, T. Bouček, Bárta – Pecháček, P. Bouček, D. Jankovský (56. Moch), Müller – Psota, Hamalčík.

JIŘÍ JANOUŠ MLADŠÍ