BOHEMIANS 1905 – VLAŠIM   2:3

Rytíři odehráli první poločas snů. Nejprve se po rohu trefil Kraus, následně po rychlém brejku a centru Kroba skóroval Putz a z dorážky střely Pokorného zavěsil Kraus.

Po přestávce sice Klokani snížili, ale Rytíři výhru uhájili.

Trenér Jozef Weber z Bohemians 1905 se po zápase zlobil. "Celý týden jsme se připravovali na to, že Vlašim hraje lépe venku než doma. Viděli jsme její zápasy v Karvině a ve Zlíně, kde podala kvalitní výkon. Věděli jsme, že spoléhají na rychlé brejky a to nás také trápilo. Dostali jsme sice góly ze standardních situací, ale ty pramenily z toho, že jsme nedokázali zachytit brejky soupeře. Už druhý zápas za sebou, po Čáslavi, jsme hráli bez zdravé agresivity a bez toho náš fotbal k ničemu nepovede. Bez zakončení to nejde. A tak to bylo v prvním poločase. Ve druhém se to zlepšilo a jsem rád, že jsme to zmírnili a o ztracené utkání se porvali. Soupeř vyhrál zaslouženě, my po sedmi kolech dostali facku."

Vlašimský trenér Martin Frýdek zářil po zápase radostí: „Jsem šťastný, že jsme vybojovali tři body, které jsme minulý týden ztratili doma. V prvním poločase jsme pozorně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Velmi dobře jsme zvládli standardní situace, „ a dodal k druhé půli: „O přestávce jsme si říkali, že si musíme dát pozor na začátek, že Bohemka do toho bude chtít vletět a to se také potvrdilo. Dostali jsme brzy góla a byli pod tlakem. Máme v týmu plno mladých hráčů, mít víc zkušených, tak bychom to třeba dohráli více v klidu. Se štěstím jsme to ale udrželi.

Branky: 51. Vyhnal, 78. Jindřišek – 14. a 44 Kraus, 28, Putz. Rozhodčí: Kalenda – Mencl, Černý. ŽK: Šmíd, Kalina – Petrů, Toma. Diváci: 3639. Poločas: 0:3.

Bohemians 1905: Sňozík – Růžička, Hauer, Šmíd (82. Budínský), Kalina – Moravec, Jindřišek, Nerad (36. Vyhnal), Rada, Bartek – Jirouš (58. Bálek). Trenér: Weber.

Vlašim: Toma – Sus, Petrů, Kucalas, Starý (58. Průcha) – Kraus (79. Macháček), Křeček, Pokorný, Krob – Putz (86. Janda), Jícha. Trenér: Frýdek.