„E.ON Junior Cup je fotbalový turnaj pro hráče do 10 let a v letošním roce se hraje 11. ročník," uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení energetické skupiny E.ON. „Ve Voticích jsme hráli i v roce 2014 a turnaj se zde povedl, proto jsme se rozhodli dát místním pořadatelství znovu."

První zápas začne v 9 hodin a konec turnaje bude v 15 hodin. Hrát se bude systémem 5+1 na jednom hřišti. „Mezi favority tipuji Rokycany a pražské Ďáblice s Motorletem," řekl za pořadatele Pavel Bradáč. „Cílem SK Votice bude uhrát semifinále."

Do dvou skupin byly dále vylosované týmy Sokol Senohraby, Sokol Sedlec-Prčice, FK Uhlířské Janovice, TJ Sokol Čechtice, FK Meteor Praha, SK Benešov a TJ Ratměřice. Mezi přihlášenými je i dívčí výběr Minervy.

Pokus číslo dva mají Rokycany, které v květnu samy pořádaly kvalifikační kolo. Nevyšlo jim ale semifinále, a tak se rozhodly přihlásit do Votic. „Samozřejmě gratuluji vítězi, ale pro nás je to trochu zklamání. Proto jsme se rozhodli, že se přihlásíme na kvalifikační turnaj do Votic, kde se o postup pokusíme znovu," řekl po turnaji trenér Rokycan Martin Drechsel.

Návštěvníci votického kola se mohou po celý den těšit na bohatý doprovodný program. „Přivezeme nafukovací hřiště pro rodiny, kruhovou klec, skákací hrad a atrakce z našeho fotbalového parku," doplnil Pagač.

Z Votic postoupí vítěz na Velké finále, které se uskuteční 4. – 6. září v Roudném nedaleko Českých Budějovic. Postupující týmy z kvalifikačních turnajů doplní týmy s ligovou příslušností, mezi kterými nebudou chybět AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec či FC Baník Ostrava a FC Viktoria Plzeň.

Rozlosování turnaje:

Skupina A: SK Votice, Minerva, Sokol Senohraby, SK Motorlet Praha, Sokol Sedlec-Prčice, FK Uhlířské Janovice.

Skupina B: TJ Ratměřice,  SK Benešov, Kohouti Rokycany,  FK Meteor Praha, TJ Sokol Čechtice, SK Ďáblice. 

PETRA DVOŘÁKOVÁ