POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – LHOTA 1:3

První poločas moc krásy nepřinesl. Hosté nasadili do hry těžký kalibr čtyř hráčů, kteří sice postavou nevypadli moc fotbalově, ale byli důrazní, na což domácí nebyli připraveni, a tak se od nich odráželi jako kuželky. Přesto se Poříčští dostali do tří velkých šancí, ale dvakrát Trpišovský, po přihrávkách Šimáčka a Havlíčka, netrefil branku, stejně se vedlo O. Pávovi po pěkné přihrávce Havlíčka. Hosté dobře bránili a vyráželi do brejků a v 19. minutě po krásné ráně Hurycha z 25 metrů k tyči, za kterou marně plachtil Kumšta, otevřeli skóre.

Po přestávce domácí přeřadili na vyšší stupeň, tlačili se před branku Lhoty, ale více jak střelu O. Páva z úhlu vedle si nevypracovali. Hosté se naopak v 62. minutě dostali k rohovému kopu, který zahráli tak dobře, že Podraný na zadní tyči hlavičkoval koníčkem pod břevno – 0:2. Ani to Poříčí nezlomilo, nápor ještě zvýšili, ale Pohorského tečovanou střelu chytil gólman, Šindelář pálil z úhlu mimo a ani střídající M. Stibůrek nadvakrát nepřekonal gólmana. Až pravý obránce J. Stibůrek se dostal do koncovky po přihrávce Trpišovského a snížil na 1:2. To domácí ještě více nakoplo, jenže hosté občas podnikli do otevřené obrany brejk, který jim v 84. minutě Vitáskem po kolmici Falouta vyšel a bylo hotovo.

„Do zápasu jsme vstoupili vlažně a důraznému soupeři s „urostlými" hráči, stačilo dobře bránit a navíc se dostal krásnou brankou do vedení. My jsme sice postupem času hru zlepšili, ale k normálu to mělo daleko, a když už jsme měli šance, tak jsme je neproměnili. Po přestávce jsme zabrali a klukům nemůžu upřít snahu po otočení výsledku. Bohužel to nevyšlo, a tak si Lhota zaslouženě odvezla tři body," povzdechl si hrající trenér Poříčí Pavel Šimáček.

Branky: 75. J. Stibůrek – 19. Hurych, 62. Podraný, 84. Vitásek. Rozhodčí: Hamouz. ŽK: 1:3. Diváci: 60. Poločas: 0:1.

Poříčí: Kumšta – J. Stibůrek, Šimáček, Křivohlavý, Šindelář – Pohorský, Havlíček, Pavlečko (63. M. Stibůrek), J. Páv – Trpišovský, O. Páv.