STRUHAŘOV – DIVIŠOV 0:5

Divišovská kočka chytila za první poločas pět struhařovských myší a byla tak nasycena, že druhý poločas již jen odpočívala a chutnou pochoutku trávila.

Favorit derby předváděl v prvním poločase fotbal plný kombinací, nápadů, centrů a zakončení, k čemuž mu velice pomohla špatná domácí defenziva. Cacák ještě nastřelil po závaru tyč, ale vzápětí Marek Hanuš po sklepnutí hlavou L. Svobody za obranu přehodil P. Pessra. A hosté pokračovali. Vondrákovu technickou střelu vyrazil P. Pessr na roh, Z. Janovský po prodloužení hlavou Marka Hanuše pálil nad. V 16. minutě se již radovali podruhé, když střelu Hronka zachytil Pekárek a nedal Pessrovi šanci. Netrvalo dlouho a Marek Hanuš hlavou po rohu Pekárka vsítil třetí gól.

Po půlhodině hry přišel nepříjemný, ale kuriózní okamžik. Dvougólový střelec Marek Hanuš zaběhl na straně za lajnu, kde zakopl o hasičskou překážku, o kterou si roztrhl ruku a ještě narazil koleno, tak že musel o poločase střídat.

To hosty nerozhodilo a po hlavičce Macháčka vedle a nedokončeném sóle Pekárka, udeřili v závěru poločasu ještě dvakrát. Nejprve po chybě Koblasy nabyl Macháček Campodonicovi, jenž křižnou ranou protrhl síť, aby na 0:5, uzavřel Vondrák po kombinaci v malém vápně se Z. Janovským. Za domácí vážněji zahrozil jen Kocábek střelou do břevna.

Ve druhém poločase se i kvůli vysokému vedení hostů přestalo hrát. Divišovu to stačilo, domácí na zvrat neměli a J. Hanuše vyzkoušeli jen dvakrát Kocábek a O. Hroch. A když ani hosté, kteří od 80. minuty dohrávali o deseti, bez zraněného Lehána, gól nedali (Vondrák, Campodonico, Pekárek), zůstal stav nezměněn.

„V prvním poločase se ukázala kvalita soupeře a naše horší obranná práce. Divišov měl šest střel a dal pět gólů a ukázal, že je poprávu nejlepší. My jsme od první minuty nastoupili bez bojovnosti a nebyl tam náznak, že bychom chtěli vyhrát. Do druhého poločasu jsme nastoupili, tak abysme nedostali deset gólů. Hosté ale zvolnili, vedení si hlídali, a my jsme si pořádnou šanci nevypracovali. Divišov zaslouženě vyhrál. Teď musíme vyhrát ve Zruči a uvidíme, zda nám to bude stačit na záchranu," dodal po utkání hrající asistent trenéra Struhařova Zdeněk Pessr.

„První poločas byl z naší strany výborný a hráči zasluhují pochvalu. Soupeře jsme napadali, přečíslovali, vstřelili pět gólů a ještě několik šancí nedali. Ve druhém poločase jsme již jen kontrolovali vedení a dohráli zápas s přehledem a zase jsme se o kousek přiblížili k postupu," byl spokojený po derby trenér Divišova Roman Sedlařík, jehož jen zarmoutila zranění Marka Hanuše a Lehána.

Branky: 5. a 23. Marek Hanuš, 16. Zd. Pekárek, 39. Campodonico, 41. Vondrák. Rozhodčí: Velebil. ŽK: L. Svoboda, Hronek (oba D). Diváci: 100. Poločas: 0:5.

Struhařov: P. Pessr – M. Strnad, Dudík, Z. Pessr, Baťka (46. J. Sysel) – O. Hroch, Zmek (69. Kocábek), Kůstka, Koblasa – O. Veselý, Fürbacher (62. Michálek).

Divišov: J. Hanuš – L. Svoboda, Macháček, Hronek, Lehán – Campodonico, Cacák, Z. Janovský (63. Šmíd), Vondrák – Marek Hanuš (46. L. Janovský), Z. Pekárek.