ZÁRYBY – DIVIŠOV 1:1 PK 3:4

Hosté se před zápasem potýkali s malým počtem hráčů. „Na zápas jsme jeli jen s jedním na střídání. Kluci ale věděli, co mají hrát, a bylo důležité, že se uzdravil Lukáš Hronek a tím pádem se mohl posunout Marek Hanuš do zálohy," našel pozitiva před zápasem trenér Divišova Ivan Vondrák.

V prvním poločase se domácí tlačili do divišovské obrany a hrozili hlavně po standardních situacích a jednou parádně zasáhl brankář Šimáček. Jinak hráli Divišovští dobře dozadu, ale do útoku se moc nehnali. „Hřiště bylo tvrdé, suché a užší, tak jsme věděli, že je třeba mít zhuštěný střed. Nenapadali jsme vysoko a šetřili s rozumem síly. To se dařilo půl hodiny, poté se hra začala přelévat, což jsme nechtěli. Hráči se ale zklidnili a tak skončil poločas bez branek," popsal první dějství Vondrák.

Po změně stran domácí začali náporem, ale ten byl rozbíjen o dobrou obranu hostů a jen jedna střela skončila na tyči. To se ale povedlo i na druhé straně Vávrovi.

„Soupeř poslal do hry čerstvé síly, hodně střílel nepřesně, a když už to šlo na bránu, tak to náš brankář chytil. A nebezpečné standardky jsme uskákali," děkoval mužstvu kouč.

A tak v 84. minutě udeřili hosté po úniku Pekárka – 0:1. Vedení ale neudrželi a v poslední minutě domácí po odražené standardní situaci srovnali. „Už jsem věřil, že to umydlíme," povzdechl si Vondrák.

A tak se šlo do penaltového rozstřelu. Divišov čtyři penalty proměnil, dvě domácí chytil Šimáček, druhou v páté sérii, na což se ale trenér Vondrák nedíval. „Otočil jsem se a koukal, jak běhají slepice po dvoře vedle hřiště," smál se po zápase a dodal: „Věřil jsem, že v penaltách uspějeme. Kluci zasluhují absolutorium a dva body jsou zlaté. Před zápasem jsem si tajně přál alespoň bod a nakonec bylo i třem blízko. Bylo to vyrovnané utkání, které mělo náboj, ale hrálo se fér."

Branky: 90. L. Přibyl – 84. Pekárek. Rozhodčí: Šmejkal. Poločas: 0:0.

Divišov: Šimáček – L. Janovský, Z. Janovský, Hronek, Lehán – L. Svoboda, Marek Hanuš – Campodonico (77. Hák), Vávra, Vondrák – Pekárek.