DIVIŠOV – ZDISLAVICE 3:1

Domácí Jawa se přesně podle obav z podcenění soupeře uchýlila ke hře, kterou zde diváci již dlouho neviděli, a tak místo gólových hodů viděli utrápený výkon favorita utkání. Po nezáživné čtvrthodince mohl domácí dostat do pohody v 18. minutě Vondrák přesnou střelou z 20 metrů k levé tyči Novákovy svatyně – 1:0. To se ale nestalo. A ve 32. minutě po divišovském rohu hosté srovnali na 1:1, když při zdislavickém zakončení Hejným bylo na útočné polovině Divišova šest hráčů, kteří v klidu přihlíželi marnému bránění svých spoluhráčů. Do šaten šel Divišov ale v lepším rozpoložení, když ve 43. minutě Zd. Pekárek z ojedinělé akce hlavou po pěkném centru Campodonica poslal Jawu do vedení – 2:1.

Mytí hlav se v domácí kabině nekonalo, a tak se domácí fanoušci klepali strachem až do konce utkání. Nepomohlo zakončení Zd. Pekárka v 53. minutě do tyče ani branka Marka Hanuše v 60. minutě, který si opět poradil s celou obranou soupeře, když zvýšil na 3:1. Po zbytek zápasu Divišov nenašel správný rytmus k nastartování gólového stroje.

„Podali jsme nejhorší výkon na jaře. Dá se říci, že jsme se svým přístupem přizpůsobili soupeři. I tak jsme vyhráli zaslouženě a ještě jsme nedali plno příležitostí. Výkon mužstva byl pro mne velkým zklamáním. Věřím, že se z toho poučíme a do dalšího utkání půjdeme zpátky s nasazením, bez kterého se těžko vyhrává," zlobil se po derby trenér Divišova Roman Sedlařík.

„Na naše momentální možnosti jsme hráli velice dobře, zvláště v prvním poločase. Individuálními chybami jsme ale Divišovu obě branky darovali. Po změně stran už měl soupeř navrch. Pravdou je, že před zápasem jsme měli obavy, abychom nedostali desítku," uvedl po derby zaskakující kouč Zdislavic Miloš Král.

Branky: 18. Vondrák, 43. Zd. Pekárek, 60. Marek Hanuš – 32. Hejný. Rozhodčí: Kovář. ŽK: 1:1. Diváci: 150. Poločas: 2:1.

JOSEF SVOBODA

Divišov: J. Hanuš – L. Janovský (71. L. Svoboda), Jíša, Hronek, Lehán – Campodonico, Vondrák, Macháček, Šmíd (50. Cacák) – Marek Hanuš, Zd. Pekárek.

Zdislavice: Novák – T. Bouček, Hejný (76. Oberleutner), Kubík (71. Daněk), Bárta – P. Bouček, Müller, Hamalčík, D. Jankovský – P. Naňák (60. M. Bouček), Šanda.