KONDRAC – MIŘETICE 1:2 (1:1)

Do okresního derby vstoupili lépe hosté, kteří se prezentovali tvrdým důrazným fotbalem. Přesto se do vedení dostali domácí. Po kiksu hostujícího obránce se dostal k míči Buchta a jeho střela nemohla vyjít lépe, šibenice - 1:0. Obrázek hry v prvním poločase ale zůstával stejný, hostující hráči hráli jako o život a předháněli se v důrazu, domácí naopak spoléhali jen na brejky. Několik šancí hostům vychytal výborný Kuklík, excelentní zákrok předvedl hlavně po hlavičce Jenšíka, přesto před pauzou inkasoval. V nastavení si na roh naskočil Jenšík a jeho hlavička stav skóre srovnala - 1:1.

Druhý poločas nabídl již v poli vyrovnanou hru, domácí prováhali dvě dobré situace. Nejprve Sedláček v zakončení nezpracoval míč a o chvíli později Kašpar v situaci dva na jednoho selhal. V 58. minutě přišlo rozhodnutí zápasu. F. Sedláček fauloval V. Přitasila a bratr hostujícího brankáře Františka Nerada, Vojtěch s píšťalkou, nařídil pokutový kop. Střelu J. Přitasila sice Kuklík vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok – 1:2. Ve zbytku utkání domácí svazovala nervozita, do nějakého velkého tlaku se již nedokázali dostat a pokusy z dálky nebo centry nebyly pro brankáře F. Nerada problém. Hosté si pár dobrých situací vytvořili, ale přestože je neproměnili, tak si připsali zasloužené vítězství.

Ilustrační foto
Rytíři dokonali obrat v nájezdech

„Derby jsme absolutně nezvládli a zejména v první půli jsme podali hanebný výkon. Jediný, kdo snesl přísnější měřítko, byl brankář Kuklík, který nás několikrát podržel,“ zlobil se na hráče trenér Kondrace Josef Linhart a podotkl k druhému dějství: „Bylo již celkem vyrovnané. O osudu utkání nakonec rozhodla penalta, která byla nejen z mého hlediska hodně přísná. Je pro mě více než nepřípustné, že utkání rozhodoval rozhodčí, který je bratr hostujícího gólmana.“

„Na gólové šance jsme první poločas vyhráli 5:1, ale důležité vyrovnání přišlo až těsně před přestávkou, když důrazný Jenšík protlačil míč za výborného Kuklíka, který chytal skvěle. Gól jsme domácím darovali po naší kuriózní chybě v obraně. Od té doby jsme už Kondrac téměř k ničemu nepustili a bylo otázkou, jestli budeme produktivní dopředu,“ měl jasno trenér Miřetic Petr Naňák a přidal: „Rozhodla akce, kdy Vojta Přitasil prodal svůj potenciál, ze situace jeden na jednoho vytěžil penaltový faul a jeho bratr nadvakrát rozhodl o našem vítězství. Myslím, že se diváci nenudili a užili si derby, které bylo zajímavé až do konce a konečný výsledek je zasloužený. Doufám, že zvládneme příští kolo doma s Jesenicí a konečně se posuneme v tabulce na místa, kam patříme.“

Branky: 5. Buchta – 45. Jenšík, 59. J. Přitasil. Rozhodčí: V. Nerad.

Kondrac: Kuklík – Procházka, F. Sedláček, Hlaváček, Vesecký – Buchta (65. Novotný) Müller, Kubát, Kašpar (78. Rakáš), P. Sedláček – Pavlíček.

Miřetice: F. Nerad – Zajíc, K. Čáp, P. Čáp, Zeman – Turek (65. Fialka), Moudrý, Jandák, J. Přitasil – V. Přitasil (90. + 2. Jantač) – Jenšík (88. Klenot).

JIŘÍ JANOUŠ MLADŠÍ

Ilustrační foto
Sedlec-Prčice jede, popáté za sebou bodoval