SEDLEC-PRČICE – TEPLÝŠOVICE 1:2

Teplýšovice se ujaly vedení hned ve 2. minutě, kdy se po kombinaci prosadil tváří tvář domácímu brankáři Ryšavému hostující Král. Na další branku se nečekalo dlouho, když se hned v 6. minutě prosadil po rohovém kopu Lukáš Pištěk - 1:1. Poté si domácí vytvořili mírnou převahu, kterou však nedokázali přetavit ve větší šance, natož pak ve vedoucí gól. Do poločasu se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas nabídl vyrovnanou podívanou a zápas se vyvíjel tak, že kdo vstřelí vedoucí branku, zřejmě vyhraje. To se podařilo v 64. minutě domácímu kanonýru Davídkovi, jenž nešťastně tečoval balón po trestném kopu hostů za záda vlastního, ale jinak výborně chytajícího Ryšavého, který se vrátil do sestavy po těžkém zranění kolene. V 70. minutě byl vyloučen Teplýšovicícm stoper Chomát za faul na unikajícího Seidla. Početní převahu ale Sedleckoprčičtí nedokázali využít a Teplýšovice si tak odvezly všechny tři body.

Čtěte: Dámy na uklízení si najímá stále více lidí

„Byl to vyrovnaný zápas. Hosté se ujali ve 2. minutě vedení po rychlé akci, na což jsme zareagovali vyrovnáním. Do konce poločasu jsme měli územní převahu, kterou jsme bohužel nevyjádřili gólově. Ve druhé půli si dal ve vyrovnaném zápase vlastní gól Michal Davídek po trestném kopu hostů," posteskl si kouč Sedlce-Prčice Jindřich Jirousek, jenž dodal: „S výsledkem jsem nespokojený, s hrou ano, ale hraje se na body a góly a to, že jsme byli lepší, se nikdo ptát nebude."

„Věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý. Na začátku jsme byli pod tlakem a nehráli tak, jak bych si představoval, přesto jsme z rychlého brejku dali gól. Jenže za pět minut jsme dostali ze standardky gól, z prostoru, který měl před vápnem hlídat Zdeněk Pejša. To mě naštvalo. Na začátku druhé půle jsme byli lepší a paradoxem bylo, že když domácí vyrovnali hru, tak si dali vlastní gól," popsal zápas trenér Teplýšovic Petr Chomát a podotkl: „Bojovný zápas s nasazením se musel početné návštěvě diváků líbit. Remíza by asi byla pro domácí spravedlivější, ale na druhou stranu neměli žádnou šanci, kromě gólu, naopak my jsme čtyři, pět nevyužili, když jim zachytal výborně gólman. Jsem rád, že i když se nám zranil Breburda a byl vyloučený Chomát, tak jsme se semkli a bojovností a nasazením zápas zvládli, což si cením a rád klukům odpustím nefotbalové věci.

Přečtěte si: V Týnci se konal první obří taneční maraton Y cup

Trenér Petr Chomát popsal i vyloučení svého syna Pavla za faul na unikajícího Seidla. „Asi hráče lehce podržel, následně sprostě vynadal spoluhráči, což mu rozhodčí napsal do zápisu," posteskl si a neví, jak dlouho bude syna na hřišti postrádat a ještě chválil: „Před vynikající návštěvou musím pochválit rozhodčí, kteří pouštěli hru, ve které nebylo nic záludného, a hráči toho nezneužili."

Branky: 6. L. Pištěk – 2. Král, 64. vlastní Davídek. Rozhodčí: Dohnal. ČK: 70. Chomát (T). Poločas: 1:1.

Sedlec-Prčice: Ryšavý – L. Pištěk, Sedláček, Kabíček – Raček, Davídek, T. Pištěk, Prchlík (75. Všetečka) – P. Bouška (67. Tvrdý) – Trnobranský (53. F. Müller), Seidel.

Teplýšovice: Stařecký – Vilímek, Chomát, Kubálek, Šahin – Pejša – Hruška (90. Stareček), Vyhlídal, Breburda (20. Stěhule, 72. Tůma) – D. Podhorský, Král.

PAVEL KOBLIHA

Čtěte: Dámy na uklízení si najímá stále více lidí