ZDISLAVICE – POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 2:2

V prvním poločase sice bylo aktivnější Poříčí, ale pořádnou šanci si kromě rány Pohorského, kterou vyrazil Klenot na roh, nemělo a míče po rohových kopech domácí obrana v pohodě odvrátila. To Zdislavičtí z obrané ulity vystrkovali růžky a občas zahrozili. Vobecký zamířil z úhlu vedle a další šanci Kumšta chytil. Ve 38. minutě zahrával Filip trestný kop a na zadní tyči Vobecký otevřel skóre – 1:0. V závěru poločasu ještě hosty podržel Kumšta.

Po přestávce změnili hosté rozestavění a tlačili se za vyrovnáním. Hlavičku Šimáčka ještě  Klenot bravurně vyrazil, Pohorský po rohu hlavičkoval vedle. V 55. minutě již M. Říha z dvaceti metrů a pomocí břevna vyrovnal. Hosté se tlačili za výhrou, ale v největší šanci střelu Šimáček z otočky po přihrávce M. Stibůrka vyrazil Klenot. Následně se domácí dožadovali penalty, aby poté Kašpar do otevřenější obrany Poříčí unikl a jeho zpětnou přihrávku proměnil v gól Filip.

Hosté se tlačili za vyrovnáním, ale Pavlečko ani Pohorský nezamířili přesně. Na druhé straně mohl rozhodnout Müller. Vyrovnání se Poříčí dočkalo v 83. minutě, když po rohu hlavičku Kyselky vyrazil Klenot na tyč a Šimáček hlavou poslal míč do sítě. V závěru ještě měl na hlavě výhru Zdislavic Kubálek, ale hlavičkoval nad.

„Utkání bylo velmi slušné úrovně s vysokým nasazením a remíza asi byla spravedlivá. Byli jsme na Poříčí připraveni a z dobré obrany jsme vyráželi do brejků. Bod nakonec beru," řekl po utkání trenér Zdislavic František Heřmánek.

„Odehráli jsme dva různé poločasy. V prvním jsme se snažili hrát na tři střední záložníky, což se neosvědčilo. Hrálo se bez šancí a domácí se dostali po standardce do vedení.  Po přestávce jsme rozestavění změnili a měli jsme mraky šancí. Sice jsme vyrovnali, ale po chybě obrany dostali druhý gól, naštěstí jsme  opět srovnali. Za druhou půli jsme si zasloužili vyhrát, ale celkově je remíza asi spravedlivá," dodal po derby kouč Poříčí Zdeněk Šrom.

Branky: 38. Vobecký, 75. Filip –  55. M. Říha, 83. Šimáček. Rozhodčí: Kovář. ŽK: 1:0 Diváci: 70. Poločas: 1:0.

Zdislavice: Klenot – D. Jankovský, Hejný, Lapáček, Gregor – Vobecký, P. Bouček, Müller, Pecháček  – Kubálek, Filip. Střídali: Kašpar, Jirka.

Poříčí: Kumšta – J. Stibůrek, Kyselka, Křivohlavý, Vojta (15. Breburda) – Pohorský, Havlíček, Borovec (46. Pavlečko), Kupša (68. M. Stibůrek) – M. Říha – Šimáček.