LIGA U17

KLADNO - BENEŠOV 2:2 PK 1:3

Úvod utkání byl vyrovnaný a bojovný, k čemuž přispělo i menší hřiště. Po dvaceti minutách hry rozehráli hosté nejprve standardní situaci a poté i rohový kop, na hranici pokutového území se do odraženého míče opřel Baštýř, jehož střele zabránil domácí obránce na brankové čáře rukou. Nařízenou penaltu proměnil Klápa - 0:1.
Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Kladna, kteří si vytvořili tlak, jehož výsledkem bylo v 59. minutě vyrovnání. Velkou chybu vyrobila obrana Benešova při standardní situaci v 67. minutě, když domácí Švejdík střílel pod vyskakující zdí k tyči, a na jeho pokus byl Šimon Čamrda krátký - 2:1. Benešovští však zbraně nesložili, a v závěrečných minutách si vytvořili místy až drtivý tlak, který v posledních vteřinách utkání přetavil ve vyrovnávací gól Mejdrech.
Na řadu tak opět přišly pokutové kopy. Gólů tentokrát nepadlo mnoho, zejména proto, že Čamrda za svá záda nepustil tři ze čtyř pokusů domácích. A tak si sedmnáctka Benešova z Kladna odvezla i druhý bod.

„Ze začátku to byl vyrovnaný fotbal, pak soupeře rozhodila naše penalta, kterou jsme proměnili, a do konce první půlky jsme měli menší převahu. Na druhou půli nastoupil soupeř s větší chutí do hry a jasně nás přehrával. Z následku jejich tlaku jsme dostali dva zbytečné góly. Probudili jsme se až na posledních pět minut, kdy jsme stihli srovnat. Na penalty jsme byli úspěšnější," hodnotil utkání střelec vyrovnávacího gólu Filip Mejdrech.

„Věděli jsme, co nás čeká, Kladno doma hrát umí, navíc příliš neinkasuje. My jsme byli nepřesní v rozehrávce, ve druhém poločase se nám to již vymstilo, když soupeř po zásluze utkání otočil, i když oběma gólům bezprostředně předcházely hlavně hrubé chyby v defenzívě. Náš gól v poslední vteřině byl výsledkem tlaku, který jsme si v závěru vytvořili, kdy už jsme hráli trochu na riziko," řekl po utkání trenér Benešova Lukáš Plšek.

Branky: 59. Pokorný, 67. Švejdík – 22. Klápa (z PK), 80. Mejdrech. Poločas: 0:1.

Benešov: Čamrda - Hergesell (76. Šedivý), Dvořák (53. Sklenička), Vosáhlo (71. Dumský), Lupač, Klápa, Slepička, Štrajt (74. Mejdrech), Fišer, Baštýř, Makovec.

LIGA U16

KLADNO - BENEŠOV 3:1

Šestnáctka Benešova se musela obejít bez Vosáhla, který si přivodil lehčí zranění v utkání kategorie U17.

Již v páté minutě šli domácí do vedení po chybě benešovské obrany, když se prosadil Šnobl. Ve vyrovnaném prvním poločase si stejný hráč připsal ještě jeden gólový zářez ve 31. minutě.
Chvíli po přestávce zkompletoval Šnobl hattrick - 3:0. Ve 48. minutě později vykřesal Meszáros malou jiskřičku benešovské naděje, jenže další pokusy hostů nepřišly.

„Hned na začátku zápasu jsme dostali branku, a to náš výkon trochu zabrzdilo. Zbytek prvního poločasu byl vyrovnaný, ale bohužel jsme dostali ještě jednu branku. Do druhého poločasu jsme nevstoupili moc dobře, a dostali další rychlou branku. Ale nevzdali jsme se, a po pár minutách snížili. Do konce zápasu jsme si ale už nedokázali vytvořit žádnou větší šanci. Myslím si, že soupeř byl hratelný a mohli jsme uhrát alespoň remízu," řekl po utkání benešovský Jakub Schummer.

"Z naší strany to bylo kvalitní utkání až na několik tragických chyb v obraně. Soupeře jsme v každém poločase dvacet minut jasně přehrávali, bohužel jsme po chybách inkasovali, a svoje šance jsme nevyužili," hodnotil utkání asistent trenéra Benešova Jan Vosáhlo.

Branky: 5., 31. a 43. Šnobl – 48. Meszáros. Poločas: 2:0.

Benešov: Schummer - Řejha (69. Čtrnáctý), Čamrda (41. Langer), Kočí, Hradecký, Meszáros, Dušek, Tomek, Sklenička, Breburda, Jiroušek (41. Smejkal).