Jak z pohledu sportovního manažera díváte na devět bodů, které jste získali za sedm kol?

Kdybychom měli šest remíz a jedno vítězství, tak bych to bral. Ale objektivně jsme mohli mít bodů více.

Paradoxně jste šest bodů získali venku a jen tři doma. To jsou hráči před svým publikem nervózní nebo jsou soupeři u vás zalezlí v obranné ulitě, přes kterou se nemůžete dostat?

Myslím si, že jsme soutěž začali fotbalově kvalitně, ale od zápasu s Vltavínem to není ono. Zápasy venku jsou pro nás psychicky trochu méně svazující, ale hráči by se měli s tlakem domácích zápasů vyrovnat lépe. Obě domácí prohry, tedy způsob, jakým jsme prohráli, mě velmi zklamal.

V domácím prostředí jste zažili dva propadáky 0:3 s Karvinou a Táborskem. Po prvním kolapsu jste zašel do kabiny. Promluvil jste hráčům do duše nebo, co se dělo za zavřenými dveřmi?

To co se dělo v kabině bylo určeno především hráčům a nerad bych to příliš rozebíral. V každém případě jsme následující zápas v Třinci vyhráli a měl jsem tedy pocit, že můj „monolog" v kabině padl na úrodnou půdu.

Dostali hráči pokuty, byli jinak potrestáni nebo jste jim jen důrazně vysvětlil, jak mají hrát za Vlašim?

Ne, ne k trestům jsme nepřistoupili. Mým cílem bylo hráče nabudit a sjednotit.

Domluva sice v Třinci pomohla, jenže v sobotu přišel tvrdý direkt od Táborska, navíc v mužstvu byly ve druhém poločase chaos a křeč…

Bohužel nás zápas s Táborskem nás opět vrátil do reality.

Domluvil jste opět hráčům nebo dával rovnou pokuty?

Hráč by měl kromě fotbalového umu mít charakter, charisma, být vítězným typem, chtít vítězit, být odolný, ochotný podstupovat osobní souboje, chtít pracovat, podřídit se společným cílům bez toho, aby byla potlačena jeho jedinečnost a být odpovědný. Hráč si také musí uvědomit, co mu z uvedených (i mnoha dalších) vlastností schází a na čem a proč na sobě pracuje. Takže, kdo zápas osobně viděl, tak podle toho ví, o čem jsme mluvili a na čem společně musíme zapracovat. Žádné pokuty či ultimáta zatím nejsou a našim hráčům nadále důvěřujeme.

Nehazardujete i s přízní fanoušků?

Těch je mi nejvíce líto. A jediné, co můžeme udělat, je omluvit se jim kvalitními výkony v následujících utkáních. Ve Zlíně také dělají vše pro změnu vývoje sezóny, ale my tam jedeme odhodlaní nedat nic zadarmo a bodovat!

V zápase s Táborskem nebyli někteří hráči ani na lavičce. Podle trenéra Horňáka za tím stál administrativní problém. Co se stalo?

Nechci to otevřeně publikovat ani komentovat. Za vlastními dveřmi si uklidíme sami. Na náš výkon a prohru to nemělo vliv.

Jak jste vůbec spokojen s hráči, kteří v létě do Vlašimi přišli?

Zatím je příliš brzo na nějaké hloubkové hodnocení. Máme odehráno pouze sedm kol, ale někteří hráči mají za sebou nestabilní výkony.

Budete chtít ještě kádr doplnit nebo již do toho nebudete trenérovi do konec podzimu sahat?

Veškerá možná doplnění konzultujeme s trenérem Horňákem a plně nasloucháme jeho názoru. Uvidíme, zda do přestupního okna 22. září ještě někoho nepřivedeme. Samozřejmě by to musel být hotový hráč, posila se zkušenostmi, což je nedostatkové zboží.

Ve čtvrtek vyplula na povrch sázkařská aféra, která se dotýká především nižších soutěží. Nemáte strach, že by to zasáhlo i nějakého vašeho hráče?

Může se stát všechno, každý je zodpovědný sám za sebe. Do těchto chvil ale nemáme žádné oficiální stanovisko Policie ČR nebo FAČR, že by se nás kauza nějak týkala. (pozn. rozhovor vznikal těsně před tím, než vyšlo najevo, že byl vyslýchán jeden z hráčů Vlašimi).