DLOUHÁ LHOTA – BENEŠOV B 7:1

Rezervě Benešova se podařil skvěle vstup utkání, když Janovský ve druhé minutě přesně našel nabíhajícího D. Braného, který přehodil vyběhnuvšího brankáře Bindera. Domácí se rychle oklepali a dobrou kombinační hrou vyprodukovali několik nebezpečných závarů před Tlamichou. Zejména dobře nacvičené rohové kopy dělaly Benešovu velké potíže. Když už se zdálo, že se hosté dostali z tlaku, přišel další roh, po kterém se dostal k odraženému míči Mynář a propálil vše před sebou, včetně brankáře Tlamichy 1:1. Domácí se hnali za vedením, ale hosté dobře bránili, vyráželi do brejků, ale ani jeden nedotáhli do gólového konce.

Ani v úvodu druhého poločasu nic nenasvědčovalo debaklu Benešova, když převzal iniciativu, lépe kombinoval a dobrým pohybem si vypracoval několik šancí, které však brankou neskončily. A tak přišla 59. minuta, branka na druhé straně a co dělo poté nečekali ani domácí skalní fandové. Lhota se neskutečně zvedla a do 73. minuty skončila každá střela z za zády nešťastného brankáře Tlamichy – 1:5. Hosté byli rozhozeni, závěr zápasu neunesli a na cestu domů dostali ještě dvě branky.

„Zápas zcela svým vývojem připomínal utkání Plzně v Lyonu. Také jsme se rychle ujali vedení, velký tlak soupeře jsme se štěstím zvládali a nebýt špatně vyřešené standardní situace, mohli jsme udržet vedení do poločasu. Druhý poločas jsme začali velmi dobře, ale slibně vypadající akce jsme nedotáhli do gólu. Místo, abychom zhodnotili své možnosti a dohrávali zápas ze zajištěné obrany, pouštěli jsme se do naivního útočení, které soupeř dokonale potrestal," zhodnotil zápas trenér benešovského béčka Petr Slepička a sypal si popel na svoji hlavu: „O ofenzivní síle soupeře jsme věděli, takže vinu musím vzít především na sebe, protože jsem měl držet hráče více zpátky. Věřím však, že i takový zápas nám pomůže v naší cestě za lepšími výkony a výsledky. Jen mě mrzí závěr. Ten byl pro mě neakceptovatelný a také jsem to dal hráčům v kabině řádně najevo."

Branka Benešova: 2. Braný. Rozhodčí: Tobiška. ŽK: 1:3. Poločas: 1:1.

Benešov B: Tlamicha – D. Braný, Komárek, Hronek, M. Balík – Janovský (63. P. Balík), Martin Chrpa, Marek Chrpa – Keltner, Voráček – D. Jendele (55. Urban).