Až do letošního podzimu na sebe oba kluby narážely v nejvyšší soutěži pravidelně od roku 2004 a občas si proti sobě zahrály také v rámci přípravy. Tentokrát je svedl los poháru.

Pro domácí půjde o vůbec první start v novém ročníku druhé nejvýznamnější tuzemské soutěže, jako účastník předkola Evropské ligy byl totiž nasazený přímo do třetího kola. Příbram už má za sebou dva výjezdy na hřiště soupeřů, v Čáslavi i Štěchovicích potvrdila roli papírového favorita.

Boleslav jde do boje o osmifinále posilněná dvěma ligovými výhrami v řadě, kterými se odpíchla od dna na jedenácté místo tabulky. Zápasy s Brnem a na Slovácku navíc ozdobila čistými konty.

Jan Blažek (vpravo v bílém) ještě v dresu Liberce.
Krajský fotbal přišel o jednu z hvězd. Blažek pláchnul do ČFL

Příbram se sice nedávno blýskla skalpem do té doby neporažených Českých Budějovic, v uplynulém kole ale celku od Litavky před domácími fanoušky udělil lekci z produktivity nováček soutěže – pražská Olympie. Týmu trenéra Csaplára tak patří s jedenácti body devátá příčka.

Nejnovějším pojítkem obou táborů je postava Matěje Chaluše. Devatenáctiletý stoper posílil obranné řady Mladé Boleslavi před dvěma ligovými koly. Předešlých 37 startů v nejvyšší soutěži absolvoval v minulých dvou ročnících právě v příbramském dresu.

Na středeční zápas se pochopitelně velmi těší. „V Příbrami mám stále spoustu kamarádů. Sleduji jejich výsledky, a když mám čas, přijdu se i podívat," uvedl hráč, který vydařený vstup do nového angažmá korunoval svým prvním gólem v nejvyšší soutěži. Navíc měl na Slovácku přívlastek vítězný. „Samozřejmě mě to těší. Doufám, že Mladé Boleslavi budu moct nadále pomáhat kvalitními výkony," poznamenal Chaluš.

1. FC Slovácko - Mladá Boleslav
Stoper Chaluš trefil druhou výhru