BENEŠOV – MOST 3:1

Od začátku se Benešov snažil kombinovat, ale bojovnost hostů zabraňovala dotažení akcí do gólového konce. Až v 26. minutě se prosadil Pohorský po úniku aktivního Hampla. Poté se osmělili Mostečtí a brankář Budil několikrát domácí podržel. V 31. minutě byl Popelka faulován v pokutovém území a penaltu Kulhavý proměnil – 2:0. „První poločas jsme zvládli velmi dobře a po dvou brankách jsme zápas kontrolovali," byl spokojený Slepička.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté a dlouhými nakopávanými míči zaměstnávali obranu Benešova a v 57. minutě z trestného kopu Šedivým snížili na 2:1. Následný tlak Mostu domácí přestáli a v 67. minutě po brejku a chybě hostujícího obránce překonal Kulhavý potřetí brankáře – 3:1. Tím tlak hostů ustal a domácí si již výhru pohlídali. V závěru utkání dal trenér Slepička příležitost hráčům z lavičky, kteří se též mohli zapsat mezi střelce, ale mušku měli vychýlenou.

„Ve druhém poločase jsme dovolili soupeři nakopávat dlouhé míče, které nám dělaly velké problémy. Kvůli naší pasivitě soupeř snížil a několikrát nás podržel brankář Budil. Zlomit odpor hostů se nám podařilo až po šťastném gólu Kulhavého," podotkl kouč Benešova a dodal: „Bylo to utrápené, ale věřím, že v neděli proti lídrovi soutěže, Bohemians, předvedeme lepší výkon a třeba i překvapíme."

Branky: 31. a 67. (z PK) Kulhavý, 26. Pohorský – 57. Šedivý. Rozhodčí: Lafek. Poločas: 2:0.

Benešov: Budil – Říha, Melichar, Filip, Sládek – Hašek, Srb (83. Hájek) – Popelka (78. Vondrák), Hampl (86. Baštýř), Pohorský (80. Baariev) – Kulhavý (89. Průcha).

KAREL KRÁLÍČEK