PÍSEK – BENEŠOV   2:2 PK 4:5

Benešovu, který nastoupil s nováčkem v sestavě Petrem Ježdíkem, jenž vyměnil v základní sestavě Kučabu, se náramně vydařil, začátek a konec poločasu, kdy dvakrát skóroval. Nejprve levý obránce Vrňák oslovil Čapka, jenž krásně z první poslal míč do sítě, aby se těsně před odchodem do kabin, opět po přihrávce Vrňáka, tentokrát trefil s otočky se štěstím Farkaš.

„Na Písek, který nastoupil s hodně posílenou sestavou o zkušené hráče, jsme se dobře připravili. Věřili jsme, že jejich ofenzivní hráči tolik nebudou bránit, což se potvrdilo, dvakrát jsme toho využili a měli zápas výborně rozehraný,“ řekl k prvnímu dějství trenér Benešova Roman Veselý.  

Ilustrační foto.
Bouřky zasáhly okres. Hasiči vyjížděli ke spadlým stromům

A to ještě stihly hosty během prvního dějství dvě nepříjemnosti – pro zranění musel vystřídat brankář Tetour, jehož nahradil Rotbauer a V. Ježdík po loktu od Slepičky (krev na hlavě) sice dohrál poločas, ale do druhého již nenastoupil. „Tetour má zřejmě natržený sval a Venca Ježdík musel po úderu loktem od Slepičky, s tržnou ranou na čele na šití,“ posteskl si kouč Benešova. 

Domácí sice měli v prvním dějství více míč na kopačkách a byli nebezpeční po standardních situacích, ale ty Benešov ubránil a v největší šanci selhal Presl, když z malého vápna poslal míč vedle.

V úvodu druhé půle zahrozil dvakrát střídající hostující Hrebeniuk a následovala sice snaha domácích, ale zoufalá. Už se zdálo, že hosté vedení uhájí, jenže čtvrthodiny před koncem přišel centr Řezáče a hlavička Presla dostala Písek do hry. Ten ještě více přitlačil na pilu a v 83. minutě po dlouhém, prodlouženém autu, vyrovnal z malého vápna Slepička – 2:2. A když v samotném závěru trefil Čapek z trestného kopu břevno, šlo se do penaltového rozstřelu. Ten nakonec rozhodl ve prospěch Benešova v šesté sérii Vrňák.

„Ve druhém poločase jsme domácí do ničeho nepouštěli, ale postupem času nám docházely síly a dvakrát jsme bohužel po standardních situacích inkasovali. Škoda, že jsme ještě v závěru neproměnili velkou šanci. Mohli jsme mít tak tři body, přesto dva jsou na půdě Písku pro nás dobré a zasloužené,“ dodal po zápase trenér Benešova Roman Veselý.

Branky: 74. Presl, 83. Slepička – 9. Čapek, 43. Farkaš. Rozhodčí: Teuber. ŽK: Presl, Froněk, Řezáč – V. Ježdík, Rotbauer, Vrňák, P. Ježdík. Poločas: 0:1.

Benešov: Tetour (28. Rotbauer) – Laštovka, Ngimbi, Zákostelský, Vrňák – V. Ježdík (46. Hrebeniuk) – Čapek, Farkaš (90. Artemuk), P. Ježdík, L. Balata – Telnar.

Muzeum v Benešově na Malém náměstí.
Přerod muzea ještě neskončil, chce zaujmout více lidí a změní i název