SUŠICE – BENEŠOV 1:3

Za počasí„kde by ani psa nevyhnali"(zima, déšť a vítr) měli od začátku více ze hry hosté, ale dost šancí spálili a proto byl duel dlouho výsledkově vyrovnaný. Do vedení dostal hosty Rybařík, jenž po dlouhém míči vyhrál sprinterský souboj tělo na tělo s obráncem, z úhlu zasekl balón brankáři a levou nohou uklidil míč do prázdné brány. Jenže za chvíli přišel domácí centr z pravé strany do šestnáctky, kde první zakončení Capouch ještě vyrazil, ale na dorážku Králíka již nestačil.

V úvodu druhého dějství měli hosté tři velké šance, ale Večera trefil tyč, Zákostelský hlavičkoval po rohu nad a Jíša po akci Rybaříka poslal míč vedle. A tak se hosté dočkali až v 71. minutě po trestném kopu Kučaby. Definitivní klid do jejich řad vnesla až proměněná penalta Žáka po faulu na Jíšu.

„Soupeř byl odhodlaný, nabuzený, urputně bránil a chodil do brejků přes svoje rychlé hráče. My jsme ale měli spoustu příležitostí, které jsme nedali, což ovlivnilo průběh zápasu. Domácí tak pořád žili a my jsme se uklidnili až po trestném kopu Kučaby. Poté jsme přidali po faulu na Martina Jíšu z penalty třetí gól Žákem a závěr už jsme dohráli. Tři body jsou důležité, ale ale mohli jsme zápas rozhodnout dřív, abychom byli klidnější," dodal po utkání trenér Benešova Luboš Zákostelský poznamenal: „Šance musíme vyřešit lépe, když hlavně Rybařík potřebuje nabrat víc zkušeností a klidu, aby jich víc proměňoval."

Branky: 23. Králík – 19. Rybařík, 71. Kučaba, 78. Žák (z PK). Rozhodčí: Aubrecht. ŽK: 3 / Večera, Rybařík. Diváci: 100. Poločas: 1:1.

Benešov: Capouch – Večera, Hrubý, J. Zákostelský, L. Braný – Žák, Bredler – Jíša (89. Krejza), Kučaba, Borkovec – Rybařík (88. Prikner).