V mužstvu od Konopiště se přes léto událo několik změn a odchody převážily příchody. Pavel Chomát zamířil do Teplýšovic, Ondřej Veinlich do Králova Dvora, Roman Křivohlavý a Petr Havlíček do Poříčí nad Sázavou. Právě díru za tvořivého záložníka Havlíčka, jenž od léta trénuje U16 Sparty Praha, se snaží Bárta zacelit. „Měl jsem náhradu, ale otázka financí rozhodla, že hráč dal přednost klubu, který má blíž," smutnil trenér, jenž neodtajnil jméno a zkouší na pozici středního záložníka mladého Bohatu nebo Priknera, kteří se do týmu zapojili z B týmu respektive po příjezdu ze zahraničí. Ještě se vrátil z hostování z Jírovic Martin Bubeník a v jednání je útočník Václav Zvěřina.

V přípravných zápasech se  Benešovu dařilo střídavě –  porazil vlastní béčko 3:2 a Soběslav 6:1, v poháru České pošty prohrál nešťastně 1:2 na Vyšehradu, když inkasoval gól v poslední minutě, remizoval s třetiligovým Pískem 2:2 a v generálce prohrál s účastníkem ČFL Kunicemi 1:3.

„Přípravu, ve které jsme nabírali fyzičku hlavně s míčem, většina hráčů zvládla," je spokojený kouč, přesto má vrásky na čele: „S Pískem nám soupeř zranil kapitána Martina Turka, který má problém s kotníkem a do prvního utkání určitě nenastoupí. Doktoři čekali až mu kotník splaskne a může jít na rentgen, kde se ukáže, jestli má poškozené vazy nebo něco dalšího."

V neděli od 17 hodin zavítá do Benešova Tachov, se kterým v loňské sezoně doma vyhrál 2:1 a na hřišti soupeře stejným poměrem prohrál. „Na zápas jsme připraveni v rámci možností a kluci se už doufám těší," řekl před zápasem Martin Bárta, který bude s Tachovem postrádat ještě obránce Braného, který dobírá antibiotika.

Oslabený Benešov přesto věří v úspěšný vstup do sezony. „Soupeře máme v paměti a víme, co od něj očekávat.  Bude důležité, aby zůstali tři body a pokud k zápasu přistoupíme zodpovědně, tak se to povede," věří kormidelník Benešova.

Mužstva v divizní skupině A se od loňského ročníku skoro z poloviny změnila a Benešov prověří sedm nových týmů. „Je to trochu neznámá. Chybí kvalitní béčka ligových mužstev, ale nováčci jako Admira, Aritma, Malše Roudné a Doubravka mají z divizí zkušenosti. Na druhou stranu nevíme, co můžeme očekávat od Nového Strašecí, Přední Kopaniny a Chrástu, složeného s plzeňských hráčů," zamýšlí se  kouč Bárta.