Ve Velimi se hrál zajímavý fotbal, v níž byli hostující hráči od první minuty lepším mužstvem, ale šance byly na obou stranách. První půle byla vyrovnanější a gólman Tlamicha se třikrát pěkně zapotil, aby zaváhání spoluhráčů při šancích Novotného, Kopáčka a Puka odčinil.

Postupem doby ale hosté přece jen přebírali aktivitu. Pomohlo jim i brzké odstoupení jednoznačně nejlepšího fotbalisty Velimi – kapitána Seiferta.

Verner nastřelil tyčku, pak těsně před bránou nestihl dobře trefit centr P. Pohorského. Netradiční hlavičkář Rejhon těsně minul.

Ve druhé půli už mělo Poříčí velký nápor. V 52. minutě srazil exligista Hartig střídajícího Trpišovského, jenže l brankář Dejmek penaltu Rejhonovi vyrazil stejně jako dorážku Vernera.

Dejmek zářil i dál, vylámal si na něm zuby při trestném kopu P. Pohorský, a když už ho Trpišovský překonal, viděl asistent rozhodčího Pudil ofsajd.

V penaltovém rozstřelu o bod navíc chytil brankář Tlamicha dva domácí pokusy, hosté byli stoprocentní. Včetně Rejhona.
„V první půli svítilo slunce a hráčům se nechtělo běhat. po přestávce se zatáhlo a najednou byl pohyb dobrý a soupeře jsme jasně přehrávali,“ usmál se trenér Poříčí Pavel Šimáček. Ten nakonec dva body do tabulky bral, i když se třemi by byl spokojenější, mužstvo na ně podle něj jasně mělo. „Ale jak v minulém kole všechny nejlepší týmy bodovaly naplno, teď nikdo. Z toho pohledu nejsou dva body špatné, ještě pořadím v čele můžeme zamíchat,“ plánuje.

Prvních pět týmů dělí před závěrečnými čtyřmi koly jen 7 bodů a bude to ještě boj. Cílem Poříčí je dostat se na stupně vítězů. Vyjma Slaného má se všemi ostatními soupeři aktivní vzájemná utkání, což v konečném součtu může hrát roli.
Klub také hlásí, že v týmu bude pokračovat i po dlouhém zranění a rekonvalescenci Petr Havlíček. Dirigent hry, bývalý hráč Sparty a ještě na začátku probíhající sezony trenér druholigové Vlašimi.

V příštím kole čeká Poříčí průměrná Hvozdnice. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Velim – Poříčí nad Sázavou 0:1 PK. Rozhodčí: Zoufalý – Pudil, Pospíšil. Diváci: 120.

Poříčí: Tlamicha – J. Pohorský, Vacek (62. Jíša), Peroutka, Hašek – V. Balata, Rejhon – P. Pohorský (87. Páv), Jírů (46. Trpišovský), L. Balata – Verner.

Ústí nad Orlicí - Benešov, hosté (ve žlutém) si odvezli dva body za výhru po penaltách.
Benešov konečně bodoval – vyhrál na penalty
Ilustrační foto.
Vlašim prohrála potřetí v řadě